Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Κλείνουν δρόμους της Λευκωσίας οι ταξιτζήδες

Με δίωρη στάση εργασίας που θα συνοδεύεται και από κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών της πρωτεύουσας, ξεκινά τα δυναμικά του μέτρα από την ερχόμενη Τετάρτη, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, προχωρούν στα απεργιακά μέτρα, επειδή ο υπουργός Συγκοινωνιών «επιδεικνύει αδιαφορία» στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου. 

Ως τέτοια προβλήματα, ο Σύνδεσμος υποδεικνύει τα θέματα Άδειας Οδικής Χρήσης και το θέμα με τις πιάτσες ταξί, την παρανομία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το υψηλό κόστος εργασίας. 

Ανάλογα με τις αντιδράσεις στην πρώτη δυναμική κινητοποίηση, θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα του Συνδέσμου. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον υπουργό Μεταφορών, το Υπουργείο έχει υποδείξει επανειλημμένα ότι το θέμα με τις πιάτσες δεν είναι αρμοδιότητά του, αλλά αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Αρχής Αδειών που έχει τα πληρεξούσια ρύθμισης του θέματος σε συνεργασία με τις κατά τόπους τοπικές Αρχές. 

Το Υπουργείο είναι διαθέσιμο να συμβάλει θετικά όπου του ζητηθεί συμβολή που να είναι της αρμοδιότητάς του, με την επιφύλαξη ότι δεν ζητούνται κινήσεις που να πλήττουν ζωτικά τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Για παράδειγμα, σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Αμμοχώστου, έχει προχωρήσει η πρωτοβουλία του, προς όφελος των ταξί της ελεύθερης Αμμοχώστου, ώστε τα νυκτερινά λεωφορεία, που αποτελούν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και κερδοφόρο μέρος των δημόσιων συγκοινωνιών που επιφέρει μείωση του κόστους της υπηρεσίας για το κράτος, περιορίζονται σε δρομολόγια μέχρι τις 9:00 το βράδυ. 

Το θέμα της σημαντικής μείωσης τελών κυκλοφορίας, που ήταν και στα χέρια του υπουργείου, επίσης υλοποιήθηκε χωρίς αντιδράσεις από το Υπουργείο, υπέδειξαν οι ίδιοι κύκλοι.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου