Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ακτοπλοΐα: Σύγκρουση επιβατηγού με τάνκερ στη Σουηδία

Το μήκους 182 μέτρων, χωρητικότητας 6.559 dwt ro-ro επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Stena Jutlandica συγκρούστηκε με το μήκους 130 μέτρων, 11258 dwt δεξαμενόπλοιο Ternvind ανοικτά του νησιού της Vinga κοντά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2:30 τοπική ώρα, την Κυριακή 19 Ιουλίου, όταν το δεξαμενόπλοιο αναχωρούσε από το Γκέτεμποργκ καθ “οδόν προς το Χάλμσταντ της Σουηδίας μεταφέροντας 10.000 τόνους ντίζελ πετρελαίου κίνησης. Καμία διαρροή δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής. Το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο κοντά στο χώρο της σύγκρουσης, ανοιχτά της Vinga χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το δεξαμενόπλοιο χτύπησε την αριστερή πλευρά του Stena Jutlandica και μετά τη σύγκρουση, το πλοίο υπέστη σημαντική ζημιά στο κύτος με μια αρκετά μεγάλου μήκους τρύπα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το επιβατηγό πλοίο δέχτηκε εισροή νερού, ωστόσο, κατάφερε να φτάσει στο Γκέτεμποργκ χωρίς να χρειαστεί βοήθεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 536 επιβάτες βρίσκονταν στο Stena Jutlandica κατά τη στιγμή του συμβάντος. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τραυματίες.

Οι τοπικές ναυτιλιακές αρχές απέστειλαν σκάφη για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και για να διενεργήσουν έλεγχο και στα δύο πλοία.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER