Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μετρό Βιέννης: Η γραμμή 5 μετατρέπεται σε υπεραυτόματη με τρένα χωρίς οδηγό

H γραμμή 5 του Μετρό της Βιέννης αλλάζει και τα τρένα που θα τη διατρέχουν θα είναι driverless δηλαδή υπέρ-αυτόματα, χωρίς οδηγό. Αυτό ανακοινώθηκε από την εταιρεία μεταφορών της πόλης Wiener Linien.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Günter Steinbauer δήλωσε πως η U5 θα αποτελέσει μια καλή αρχή για την πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία. Το προσωπικό θα παρέχει την εξυπηρέτηση των πελατών και όχι την κίνηση των αμαξοστοιχιών.

Το πρώτο στάδιο της U5 Line θα συνδυάσει το τμήμα Karlsplatz - Rathaus της υφιστάμενης γραμμής U2 με ένα νέο τμήμα της γραμμής Frankhplatz-Altes AKH, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2023. Οι σταθμοί θα είναι εξοπλισμένα με οθόνες στην πλατφόρμα πλήρη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση.

Οι προσφορές πρέπει να κληθούν σύντομα για την προμήθεια και συντήρηση μέχρι και 45 συρμοί για τη γραμμή U5 αλλά και για τις γραμμές U1 να U4 όπου θα λειτουργούν με οδηγούς. Μερικοί συρμοί θα αντικαταστήσουν τους 24 υπάρχοντες συρμούς και κάποιοι θα επεκτείνουν το στόλο για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης. Το νέο υλικό θα είναι είναι πλήρως προσβάσιμο από τα ΑΜΕΑ, με air-condition, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και σύγχρονες πληροφορίες για τους επιβάτες.

Η προμήθεια των συρμών θα γίνει σε δύο στάδια. Οι τεχνικές προδιαγραφές θα επαληθευθούν κατά την πρώτη φάση, με προ επιλεγέντες επιχειρήσεις ενώ η δεύτερη φάση θα αφορά την κατάθεση των οικονομικών προσφορών από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος. Τα τρένα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από το 2020. 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER