Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΚΤΕΛ Κέρκυρας: Νέα σύμβαση χρηματοδότησης έργου στο πλαίσιο JESSICA

Μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, υπό την ιδιότητά της ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Εργαλείου Jessica, και της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας Α.Ε., υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του Jessica, που υλοποιείται στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει εγκριθεί και από το Επενδυτικό Συμβούλιο του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica, υπό την προεδρία του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Νικόλαου Μαντζούφα.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου, σύγχρονου Σταθμού Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε γήπεδο 10 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνας Κωτσέλα, στον οποίο θα μετεγκατασταθεί το Κτελ από το μισθωμένο οικόπεδο εντός της πόλης στο οποίο στεγάζεται. 

Στο κτίριο του νέου σταθμού, επιφάνειας 1.500 τ.μ. θα διαμορφωθούν εκδοτήρια εισιτηρίων, χώρος αποσκευών, εμπορικά καταστήματα, κατάστημα τράπεζας και μηχανοστάσιο, ενώ θα κατασκευασθούν και στεγάσματα 1.000 τ.μ. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €2,3 εκατ., εκ των οποίων το δάνειο Jessica είναι € 1,4 εκατ. 

Το έργο θα συντελέσει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης της Κέρκυρας από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών/τουριστών και θα εξυπηρετεί 3 εκ. επιβάτες περίπου το χρόνο.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου