Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σχόλιο στο Facebook του Προέδρου & Διευθύνοντα της Ο.ΣΥ. κ. Γ. Οικονόμου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης.

"Τεράστιο λάθος η κατάργηση του ελεγκτικού μηχανισμού κατά της εισιτηριοδιαφυγής και των πλαστών εισιτηρίων χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντικατάσταση του
Τα έσοδα της ΟΣΥ από το συγκοινωνιάκο της έργο το 2014 ήταν 117 εκ ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τα έσοδα από την κρατική επιχορήγηση που ήταν 100 εκ ευρώ. Στην πραγματικότητα αυτό είναι που επέτρεψε στην εταιρεία να λειτουργεί παρά τις τεράστιες μειώσεις σε επιχορήγηση και προσωπικό.
Είναι αλήθεια ότι οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Υπό το πρίσμα αυτό μπορεί κανείς να κατανοήσει την ανάγκη δωρεάν μετακίνησης των πολιτών με τις αστικές συγκοινωνίες για όσο χρονικό διάστημα είναι κλειστές οι τράπεζες. Επίσης είναι λογικό η πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε οι άνεργοι να έχουν δωρέαν ή μειωμένη μετακίνηση, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βρεθεί τρόπος το κράτος να καλύψει το κόστος αυτό.
Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΟΣΥ εδώ και πάνω από μια δεκαετία αποτελείται από εργαζόμενους της ΟΣΥ, πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους από την εταιρεία, οι οποίοι εκτός της βάρδιας τους σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ασκούν έλεγχο κατά της εισιτηριοδιαφυγής και των πλαστών εισιτηρίων. Κίνητρο για αυτή την δράση, είναι να έχουν μια αμοιβή από τα πρόστιμα που εισπράτονται από την εταιρεία. Υπήρξαν περιπτώσεις που στη λειτουργία του ελεγκτικού μας μηχανισμού παρατηρήθηκαν προβλήματα και παραβατικές συμπεριφορές, κάτι άλλωστε που συμβαίνει σε κάθε μηχανισμό ελέγχου. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές εφαρμόζοντας το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας αντιμετωπίσαμε άμεσα και αυστηρά τις συμπεριφορές αυτές. Αυτές οι μεμονωμένες συμπεριφορές όμως δεν μπορούν να ακυρώσουν το γεγονός ότι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που επεβλήθησαν έφεραν στην ΟΣΥ έσοδα 4,5 εκ ευρώ για το 2014 και ταυτόχρονα λειτούργησαν αποτρεπτικά για όλους εκείνους που δεν πληρώνουν εισιτήριο.
Το να καταργείται και να καθυβρίζεται αυτός ο τρόπος και ο μηχανισμός ελέγχου της εισιτηριοδιαφυγής που εφαρμόζεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία στις αστικές συγκοινωνίες, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάτι έτοιμο για να τον αντικαταστήσει είναι και άδικο και τεράστιο λάθος."  

Δείτε την ανάρτηση:
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου