Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ακτοπλοΐα: Κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ για νέους αγώνες

Στις 3/6/2015 συνεδρίασε η Ε.Ε της ΠΝΟ με κυρίαρχα θέματα συζήτησης την όξυνση της ανεργίας, την απλήρωτη εργασία και την υπογραφή ΣΣΕ.

Πρόταση της ΠΕΝΕΝ ήταν η απορρόφηση όλων των ανέργων Ναυτικών με ΣΣΕ και συγκροτημένα δικαιώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία και η επαναφορά των οργανικών συνθέσεων στα Ακτοπλοϊκά πλοία και στα πλοία Διεθνών γραμμών σύμφωνα με το Π.Δ 177/74.

Η πρότασή μας αυτή πιστεύουμε ότι θα αντιμετώπιζε ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτεργατών που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η ΠΕΝΕΝ κρίνοντας τις εξελίξεις σχετικά με:  
1) το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας που συνεχίζεται και διογκώνεται,
2) την μη υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, 
3) την όξυνση της ανεργίας και 
4) την αδράνεια του Υπουργείου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που επιδεινώνονται και έχουν δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό αδιέξοδο.

Πρότεινε άμεσα σχεδιασμό για απεργιακές κινητοποιήσεις με την μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων. Η πρότασή μας αυτή δεν έγινε δεκτή από τα άλλα Ναυτεργατικά Σωματεία και τον Γ.Γ της ΠΝΟ ο οποίος πρότεινε 24ωρη απεργία για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Για πολλοστή φορά διαπιστώθηκε η σύμπλευση και η ταύτιση κοινής πορείας και στρατηγικής των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (με επικεφαλής τον Γ.Γ της ΠΝΟ Ι. Χαλά) με τις αντίστοιχες δυνάμεις του γραφειοκρατικού κομματικού συνδικαλισμού (ΠΕΜΕΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ κ.λπ). 

Αυτή η συμπόρευση αποδεικνύεται περίτρανα στον κοινό σχεδιασμό τους για την απλήρωτη ναυτική εργασία, για την υποβάθμιση της ανεργίας και την σημασία νέων θέσεων εργασίας στην Ποντοπόρο ναυτιλία και όλα αυτά έχουν κοινή κατάληξη μια 24ωρη απεργία - πυροτέχνημα η οποία θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ.

Οι Ναυτεργάτες πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση, με την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, την απόκρουση της εφοπλιστικής επίθεσης και την αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                   Κροκίδης Νικόλαο0 comments:

Δημοσίευση σχολίου