Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μετρό: Καμπάνια ενημέρωσης και προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, από τον Βίκο

Στο Μετρό, το πιο σύγχρονο μέσo μαζικής μεταφοράς, κινούνται καθημερινά 650.000 επιβάτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι όλοι αποτελούν τους μελλοντικούς Εθελοντές Αιμοδότες. 

Χρησιμοποιώντας στην καμπάνια ενημέρωσης ανθρώπινα πρόσωπα και έχοντας ως βασικό μήνυμα «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», στοχεύουμε στην διάδοση της ιδέας ότι πίσω από κάθε μονάδα (φιάλη) αίματος κρύβεται τουλάχιστον μία ανθρώπινη ζωή. 1 μονάδα (φιάλη) αίματος σώζει 3 ζωές, δηλαδή 3 ανθρώπους που χρειάζονται αίμα για την επιβίωσή τους.

Σύμφωνα με στοιχεία, βρισκόμαστε στην τελευταία θέση αποθεμάτων αίματος στην Ευρώπη και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε αίμα από το εξωτερικό.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου, ο Βίκος συμμετέχει σε δράσεις αιμοδοσίας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών στις 14 Ιουνίου, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», θα υπάρχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους θελήσουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτή και να χαρίσουν ελπίδα και χαμόγελα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

ΠΗΓΗ: reporter.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου