Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ι. Μώραλης: "Η επέκταση του τραμ, περισσότερο ταλαιπωρεί, παρά εξυπηρετεί τους δημότες"

Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων και επισκεπτών του Πειραιά για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα έργα του τραμ ενώ το θέμα έχει τεθεί ουκ ολίγες φορές σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων. 

Αρκετοί επίσης έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα εργοτάξια στην κυκλοφορία περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά και των βασικών οδικών αξόνων της πόλης στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου (Ιούλιο και τον Αύγουστο).

Ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο «Βήμα» παραδέχεται πως όντως έχουν προκληθεί κυκλοφοριακά προβλήματα και έχουν διατυπωθεί απόψεις που διαφωνούν με τον τρόπο που έγιναν τα εργοτάξια και ότι γενικά η επέκταση του τραμ περισσότερο ταλαιπωρεί παρά εξυπηρετεί τους δημότες.

Η δημοτική μας αρχή παρέλαβε μια δρομολογημένη κατάσταση σε ότι αφορά το τραμ. Πράγματι τα έργα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην πόλη. Πολλοί εκφράζουν και τον προβληματισμό τους ακόμα και για τη χρησιμότητα του έργου αυτού. Δυστυχώς όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι αντίδρασης σε ένα δρομολογημένο έργο όπως αυτό. 

Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση των Πειραιωτών και των επισκεπτών της πόλης, αλλά το θέμα αυτό ίσως υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες του δήμου. 

Παρ' όλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι, εάν δεν λυθούν συγκεκριμένα υπαρκτά προβλήματα καθώς και αν δεν υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, να αντιδράσουμε με όποιον τρόπο, επισήμανε ο κ. Μώραλης στο «Βήμα». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου