Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με δεξαμενόπλοιο στα Δαρδανέλια

Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε ότι χτες, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal συγκρούστηκε στις 1:25 τοπική ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη Βόρεια είσοδο των στενών των Δαρδανελίων με το product tanker STI PIMLICO με σημαία Νήσων Μάρσαλ το οποίο έπλεε από το Taupse της Ρωσίας προς τη Μάλτα.

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν 853 επιβάτες και τα 382 μέλη του πληρώματος. Όπως δήλωσε το Control Traffic Center είχε προειδοποιήσει τα δυο πλοία για την επικείμενη σύγκρουση τους και ρίχνει τις ευθύνες στους αξιωματικούς.

Τα δυο πλοία έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Καλλίπολης ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τρία περιστατικά ελαφρών τραυματισμών σε δύο μέλη του πληρώματος και έναν επιβάτη στους οποίους προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. του Celestyal Crystal.

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία, το κρουαζιερόπλοιο έχει υποστεί μόνο κατασκευαστικές ζημιές και αναμένεται επιθεώρησή του από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το δεξαμενόπλοιο έχει υποστεί ρήγμα στις δεξαμενές έρματος με αποτέλεσμα να σημειωθεί εισροή υδάτων και το δεξαμενόπλοιο να πάρει κλίση 15 μοιρών.

ΠΗΓΗ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER