Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ρόδος: Δύο νέα λεωφορεία απέκτησε η ΡΟΔΑ

Ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός του στόλου της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ. 

Χθες παραλήφθηκαν δύο καινούργια λεωφορεία που αγοράστηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ. Στην απόκτησή τους συνέβαλε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Στην τελετή παραλαβής των οχημάτων στην πλατεία Δημαρχείου παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς, ο διευθυντής της επιχείρησης κ. Φώτης Καραμανώλης, και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Καρατζιάς. 

«Σήμερα ο Δήμος παρέλαβε δύο καινούργια λεωφορεία που αποκτήθηκαν με πόρους από το ΕΣΠΑ. Τις διαδικασίες προχώρησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είχαμε αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστέρησαν την ένταξη του έργου και την «κατασκευή» των οχημάτων. Σε επόμενη συνεδρίασή του δημοτικού συμβουλίου θα λάβουμε απόφαση για την παραχώρηση τους στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. 

Τα λεωφορεία, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ρόδου, θα μπορούν να μεταφέρουν 96 επιβάτες το καθένα. Διαθέτουν υποδομές και για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές ανάγκες. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αγοραστούν και άλλα λεωφορεία που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες του νησιού. 

«Τα νέα οχήματα θα καλύψουν ανάγκες της ΡΟΔΑ. Πιστεύω πως ξεκίνησε η ανανέωση του στόλου της επιχείρησης. Έχω ζητήσει να αποκτηθούν και μικρά ευκίνητα λεωφορεία για να καλυφθούν οι ανάγκες και να μεταφέρονται οι κάτοικοι από τις παρυφές της πόλεως στο κέντρο. Η καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας έχει καλά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος που ευχαρίστησε την προηγούμενη διοίκηση της ΡΟΔΑ για την υλοποίηση του έργου. 

«Εύχομαι να είναι καλορίζικα τα νέα λεωφορεία. Ολοκληρώθηκε ακόμη ένα έργο του ΕΣΠΑ που προέβλεπε την απόκτηση οχημάτων για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης. 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο και την Περιφέρεια για την υλοποίηση του έργου. Τα δύο λεωφορεία θα δρομολογηθούν στην πόλη και θα καλύψουν τις ανάγκες. Σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε και άλλα οχήματα. Με leasing θα αγοράσουμε πέντε ακόμη λεωφορεία για να καλύψουμε τις ανάγκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς. 

Στους στόχους της επιχείρησης είναι να αποκτηθούν άμεσα και τρία μεγάλα μεταχειρισμένα λεωφορεία. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER