Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στο πλευρό των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία, το ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία του νομού Ηρακλείου

Συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία και το σωματείο «Ο Ερμής» το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία του νομού Ηρακλείου.

Ειδικότερα σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, το ΠΑΜΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Γαλάτεια «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», καθώς και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία και θα είναι στο πλευρό τους όπου και όποτε χρειαστεί.

"Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία και το σωματείο «Ο Ερμής» για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης είναι δίκαιος, επίκαιρος και αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης του νομού. 

Με τον αγώνα αυτόν γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη μία από τις μεγάλες αντιθέσεις του καπιταλισμού στον κλάδο : οι μεγάλο-ξενοδόχοι, οι tour operators, οι μεγάλο-καρχαρίες του τουρισμού βγάζουν αμύθητα κέρδη ακόμα και μέσα στην κρίση, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο που δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο, όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν διακοπές, αλλά ούτε καν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης του απεργιακού αγώνα των οδηγών από την εργοδοσία! Βέβαια, η αντίδραση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης δεν μας ξαφνιάζει. Αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους που τους χάρισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξακολουθεί να το εφαρμόζει απαρέγκλιτα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση στα σωματεία τους και η διεκδίκηση σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους για την ανάκτηση των απωλειών και για νέες κατακτήσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! 
Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγάλο-εργοδοσία. 

Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές. 

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! 
Δεν είναι “έντιμος συμβιβασμός” να είναι οι εργαζόμενοι στην ανέχεια! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει αίτημα τη συνολική κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να τους αξιοποιεί η μεγάλο-εργοδοσία σε κάθε κλάδο.

Γι’ αυτό το ΠΑΜΕ , τα ταξικά σωματεία του νομού μας, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία και θα είμαστε στο πλευρό τους, όπου και όποτε χρειαστεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ
  • Κάλυψη όλων των απωλειών της περιόδου της κρίσης
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασία
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων" 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER