Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ηράκλειο: Απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, οι οποίοι το πρωί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», διεκδικώντας την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2016, στο σύνολο του κλάδου.

Την ίδια ώρα προκλήθηκε ένταση, καθώς η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική με απόφαση του δικαστηρίου, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, αλλά και από την παρουσία δύναμης αστυνομικών με διμοιρίες των ΜΑΤ στον χώρο έξω από το αεροδρόμιο, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν.  

Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, πραγματοποιείται συνάντηση των δύο πλευρών, παρουσία εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, στο γραφείο του αερολιμενάρχη Ηρακλείου.  

Υπενθυμίζεται, ότι το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ», σε πρόσφατη γενική συνέλευση των εργαζομένων, είχε αποφασίσει να ξεκινήσει ένας αγώνας προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους, με 24 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, ενώ έντονα έχει αντιδράσει ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Μαραθώνιες αποδεικνύονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων που από νωρίς το πρωί έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους με φόντο την απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων.

Η σύσκεψη που πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δυο ώρες με τη συμμετοχή του ΕΚΗ, του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου και του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως διαφαίνεται οι διαπραγματεύσεις οδεύουν σε συμφωνία με τους οδηγούς των λεωφορείων να κάνουν ένα βήμα πίσω αφήνοντας τα λεωφορεία να φορτώσουν τουρίστες.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση μέχρι και την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τα πνεύματα ωστόσο να έχουν ηρεμήσει.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr & cretalive.gr





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου