Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλίες απο το Υπουργείο για να ξεμπλοκάρουν τα Υδατοδρόμια

Πρωτοβουλίες ώστε να βρεθούν λύσεις σε θέματα υποδομών και συγκεκριμένα για τα υδατοδρόμια που σήμερα καθυστερούν θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα παραπάνω δήλωσε η κυρία Νάντια Βαλαμβάνη μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία της εταιρείας Hellenic Seaplanes στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν τον νέο αυτό κλάδο. Η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τέτοιου είδους επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές και πως τα οφέλη από τέτοια επένδυση στη χώρα θα είναι πολλαπλά.

Αναφορικά με το θέμα των επενδύσεων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων.

Συγκεκριμένα δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης και να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων φτάνει να της δοθεί η ευκαιρία. Είναι ο προορισμός που θέλουν να επισκεφτούν, τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικό όχι μόνο γιατί υπάρχει η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για γρήγορες μεταφορές που θα δώσει τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μεταφοράς».

ΠΗΓΗ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου