Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλινικά νεκρό χαρακτηρίζουν το έργο οι εργαζόμενοι

Κλινικά νεκρό χαρακτηρίζει το έργο της κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης το Σωματείο Εργαζομένων. Πλέον τα αρχαιολογικά έργα περιορίζονται με εκ περιτροπής εργασία ενώ αναζητούνται επειγόντως λύσεις.

Χρησιμοποιούν πολύ καυστική γλώσσα μη διστάζοντας μάλιστα να προφητεύσουν πως το έργο του Μετρό θα είναι μία ακόμα αποτυχία συγκρίνοντας το με το Κτηματολόγιο και την Υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση λέει τα παρακάτω: "Σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με μία ημέρα την εβδομάδα πλέον «συνεχίζει» τις εργασίες του το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Μετά το κλείσιμο των κατασκευαστικών εργοταξίων και το τελευταίο ζωντανό τμήμα του έργου, το αρχαιολογικό τμήμα, πλέον μπαίνει σε μηχανική υποστήριξη καθώς έχουν εξαντληθεί το σύνολο των πιστώσεων για τις απολογιστικές εργασίες, την ίδια στιγμή που καμία ουσιαστική και γνωστή πρόοδο δεν έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ Α.Μ., εργολάβου και Υπουργού Υποδομών. Είναι φανερό πως κανείς δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη κάποιας απόφασης αναφορικά με την τύχη του έργου και απλά όλοι οι φορείς καλύπτονται πίσω από νομικές αποφάσεις, διαιτησίες και δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή που συγκαλείται επιτροπή επίλυσης των προβλημάτων του έργου από τον κ. Σπίρτζη, σφραγίζεται ο αρχαιολογικός χώρος στο Συντριβάνι, οι εργαζόμενοι θα «απασχολούνται» μία ημέρα την εβδομάδα, ο ανάδοχος συνεχίζει να απειλεί με αποχώρηση και η Ε.Ε. πιστεύει (;) πως ακόμα εκτελείται έργο! Επιτέλους, ποιος ασχολείται σοβαρά με αυτό το έργο;

Έχουμε πλέον φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Θα πρέπει να παραδεχθούμε πως το έργο είναι κλινικά νεκρό, η πόλη να το πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να έχει Μετρό, να αρχίσει ο καταλογισμός των ευθυνών και φυσικά να δούμε με τι δημοσιονομικό μέτρο θα εξοικονομήσουμε τα 500 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επιστρέψουμε στην Ε.Ε. 

Μετά λοιπόν το Κτηματολόγιο και την Υποθαλάσσια, άλλο ένα έργο μπαίνει στη συλλογή των ματαιωθέντων έργων, για τα οποία θα κληθούμε προφανώς να αποδώσουμε λογαριασμό."

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER