Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Λευκωσία: Από το Σεπτέμβριο οι ακυρωτικές μηχανές εισιτηρίων στα λεωφορεία

Σε λειτουργία τίθενται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι ακυρωτικές μηχανές εισιτηρίων στα λεωφορεία. 

Αυτό λέχθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, σχετικά με την αναδιάρθρωση του συστήματος δημόσιων επιβατικών μεταφορών. 

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών Αντώνης Αντωνίου είπε ότι μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος δημόσιων επιβατικών μεταφορών πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, ώστε να βελτιστοποιηθεί το σύστημα, αφού υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την υποδομή των στάσεων. 

Όπως είπε ο κ. Αντωνίου υπάρχουν σήμερα λεωφορεία ηλικίας πέραν των 40 χρόνων, που κυκλοφορούν στους δρόμους, προσθέτοντας ότι ο Υπουργός τους ενημέρωσε ότι έχει αποφασιστεί πως το ίδιο το κράτος θα προχωρήσει στην αγορά των λεωφορείων και όχι ανάδοχοι φορείς, καθώς επίσης η συντήρηση των λεωφορείων να είναι στο συμβόλαιο αυτό, ώστε την ευθύνη να την έχει το ίδιο το Υπουργείο Συγκοινωνιών. 

Επιπλέον, είπε ότι από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και οι ακυρωτικές μηχανές στα λεωφορεία καθώς επίσης έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, που θα βοηθήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως είναι η δημιουργία ομάδας διαχείρισης συμβάσεων η οποία θα διαχειρίζεται τα θέματα της καθημερινότητας. 

Επίσης, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο, που αφορά τη συμβουλευτική αρχή μεταφορών που θα παρακολουθεί και θα συμβουλεύει το Υπουργείο Συγκοινωνιών για όλα τα θέματα που αφορούν τις μεταφορές στην Κύπρο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου