Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Θεσσαλονίκη: Κυβερνητική παρέμβαση για το μετρό ζητά το δημοτικό συμβούλιο

Κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα του μετρό, ζητήθηκε, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, με τη συμμετοχή βουλευτών του nομού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τις προτάσεις που ελήφθησαν, αναμένεται να μεταφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, στη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, στην Αθήνα.

Ο κ. Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε πως «υφιστάμεθα τρομερή κοροϊδία από την κεντρική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Ξέρουμε τα οικονομικά προβλήματα, ξέρουμε ότι η λύση του συμβιβασμού είναι η καλύτερη. Πρέπει να δοθεί πολιτική λύση για το μετρό».

Αναλυτικά, τα οχτώ σημεία, στα οποία κατέληξαν στη συνεδρίαση είναι: να ζητηθεί παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του έργου, κατά τον προσφορότερο και πλέον συμφέροντα τρόπο, να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση, να μην διευθύνεται από την Αθήνα το έργο, προκειμένου οι κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται επί τόπου, να εφαρμοστούν μέτρα ανακούφισης για τους μετρόπληκτους επιχειρηματίες, να εξωραϊστούν τα εργοτάξια, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, να συσταθεί Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου και να συζητηθεί το θέμα του μετρό στη Βουλή.

Ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε πως το ζήτημα θα λυθεί μονάχα μέσα στη Βουλή. «Να συμφωνήσουμε να γίνει ειδική συνεδρίαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με αποκλειστικό θέμα το μετρό, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, Υπουργείο, Αττικό Μετρό, ανάδοχος και δημοτική αρχή», είπε. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου