Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μαρόκο: Τραίνο διένυσε ενάμιση χιλιόμετρο χωρίς οδηγό στο τιμόνι

Ένα περίεργο ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Μαρόκο, όταν ένα τραίνο ξεκίνησε την πορεία του χωρίς οδηγό.

Το τραίνο, που είχε προορισμό τη Ραμπάτ, περίπου 40 χλμ. νότια της Κενίτρα, εγκατέλειψε ξαφνικά τον σταθμό τη Δευτέρα γύρω στις 9.15, στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση τη Φες (κέντρο).

Η σημαντική λεπτομέρεια ήταν πως ο οδηγός είχε αφήσει το τιμόνι προκειμένου να πάει να πάρει καφέ και όταν επέστρεψε διαπίστωσε έκπληκτος ότι το τραίνο είχε φύγει.

Η αμαξοστοιχία διένυσε συνολικά 1.500 μέτρα προτού ακινητοποιηθεί με τρόπο επίσης ανεξήγητο. «Η μηχανή υπέστη ζημιές» αλλά δεν υπήρξε καμία «ανθρώπινη ζημία», αναφέρουν τοπικά Μέσα, σύμφωνα με τα οποία οι επιβάτες απλά τρόμαξαν.

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από αυτή την ασυνήθιστη κοπάνα, το εθνικό γραφείο των σιδηροδρόμων (OCNF) παραδέχθηκε το συμβάν με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

«Το τραίνο άρχισε να κινείται στις σιδηροτροχιές. Σταμάτησε στη νεκρή γραμμή ασφαλείας που υπάρχει για αυτές τις καταστάσεις χωρίς να καταγραφεί άλλο περιστατικό στην κυκλοφορία» ανέφερε η υπηρεσία. Τους «20 επιβάτες που βρίσκονταν ήδη πάνω στο τραίνο φρόντισαν αμέσως οι ομάδες του ONCF».

Η εταιρία αναφέρει εξάλλου πως «διεξάγονται έρευνες προκειμένου να καθοριστούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό» χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερα. Όπως γράφει και η ιστοσελίδα HuffPost, «οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER