Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Από αύριο σε ισχύ, οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την κατασκευή του σταθμού Μετρό της Καλαμαριάς

Από την Παρασκευή 17 Απριλίου τίθενται σε ισχύ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του Σταθμού «Καλαμαριά» του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επέκτασής του προς ανατολάς. 

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για περίπου έξι μήνες. Στο πλαίσιο αυτό, η κυκλοφορία θα γίνεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση στο τμήμα της οδού Πόντου, από τη συμβολή της με την οδό Ριζούντος μέχρι εκείνη με την οδό Σουμελά, με ταυτόχρονη κατάληψη του πεζοδρομίου, από το ύψος της οδού Παπανικόλα μέχρι το ύψος της οδού Μεταμορφώσεως. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο ρεύμα πορείας της οδού (ρεύμα προς δυτικά) με αμφιδρόμησή του.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διακόπτεται στο τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως, από τη συμβολή της με την οδό Πόντου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αμισού. Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Πόντου προς Μεταμορφώσεως και από Αιγαίου προς Μεταμορφώσεως θα διεξάγεται μέσω των οδών Πόντου– Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρηγορίου – Αργυρουπόλεως – Μεταμορφώσεως.

Παράλληλα, αντιστρέφεται η φορά κίνησης της οδού Επανομής, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πόντου και Ανδριανουπόλεως και μονοδρομείται με φορά κίνησης προς την οδό Πόντου. Η κυκλοφορία των οχημάτων από Ανδριανουπόλεως προς Μεταμορφώσεως θα διεξάγεται μέσω των οδών Ανδριανουπόλεως –Επανομής – Πόντου. Το τμήμα της οδού Παπανικόλα, από τη συμβολή της με την οδό Αμισού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πόντου, μετατρέπεται σε αδιέξοδο.

Απαγορεύεται, τέλος, η στάση και στάθμευση των οχημάτων στα εξής σημεία:
  • στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Χρυσουλίδου και Μ. Παρανίκα, 
  • στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Ιασωνίδου και Παπακυρίτση,
  • στο τμήμα της οδού Επανομής, πριν τη συμβολή της με την οδό Πόντου,
  • στο τμήμα της οδού Ριζούντος, μεταξύ των οδών Πόντου και Αμισού,
  • στο τμήμα της οδού Αιγαίου, μεταξύ των οδών Πόντου και Χαλδίας.
ΠΗΓΗ: tovima.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER