Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κυκλοφορούσε ταξί με πλαστές πινακίδες

Ταξί με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας οδηγούσε ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος προσήχθη το απόγευμα της 29ης Μαρτίου για περαιτέρω έλεγχο στο Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου.

Από τον περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων του οχήματος και της ταμειακής μηχανής του από τις Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής προέκυψε ότι πλαστές ήταν και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς και το ηλεκτρονικό αναγνώσιμο σήμα. Η ταμειακή μηχανή δεν έφερε την προβλεπόμενη σφραγίδα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ από απόκομμα εκτυπωθείσας απόδειξης προέκυψε αναντιστοιχία του Αριθμού Μητρώου ΑΔΗΜΕ του ταξίμετρου και της ταμειακής μηχανής.

Ως εκμεταλλευτής του οχήματος εμφανίζεται ημεδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, πλην του ΑΦΜ, που χρησιμοποιήθηκε στο κατατεθέν ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο και αντιστοιχεί σε άλλον ημεδαπό.

Ο οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υποκλοπή μεταφορικού έργου και παραβάσεις της Φορολογικής Νομοθεσίας, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το χρηματικό όφελος από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα, εκτιμάται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 116.000 ευρώ. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER