Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Απογοητευμένοι οι σιδηροδρομικοί για ενδεχόμενη είσοδο ιδιωτών

Την έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι «η είσοδος των ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσουμε να πάμε από τον 19ο αιώνα στον 21ο», εκφράζουν οι σιδηροδρομικοί.

Οι δηλώσεις έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Star Channel «Στον Ενικό».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει «τη βαθιά θλίψη της και την απογοήτευσή της από την κυβέρνηση για αυτές τις δηλώσεις, με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εγκρίθηκε διά της ψήφου του ελληνικού λαού πρόσφατα, δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η θέση. Αντίθετα στο πρόγραμμα αναφέρεται η θέση για Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο που είναι και διαχρονικά η θέση της ΠΟΣ».

«Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από τα λόγια του πρωθυπουργού: 'Εάν διαλυθεί ο ΟΣΕ και ξεπουληθούν τα φιλέτα σε ιδιώτες, όπως έγινε και στη Βρετανία και απέτυχε αυτό το εγχείρημα, θα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την ασφάλεια στου σιδηρόδρομου. Δεύτερον, θα είναι πανάκριβο το εισιτήριο. Τρίτον, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τους πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο».

Η ΠΟΣ καλεί άμεσα την αρμόδια πολιτική ηγεσία να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER