Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργεια προεκλογικού χαρακτήρα το "έξυπνο εισιτήριο" στα ΜΜΜ

Για έργο με «αναμονή» πάνω από μια δεκαετία, αλλά και για ενέργεια προεκλογικού χαρακτήρα με "αμφίβολα αποτελέσματα εφαρμογής" αφού ουσιαστικά η όλη διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από σήμερα με ερωτήματα αναφορικά με την διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου» κάνει λόγο το τμήμα Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το «έξυπνο εισιτήριο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «με ΣΔΙΤ διάρκειας 12 ετών υπεγράφη στις 29.12.2014 μεταξύ Ο.Α.Σ.Α. και της Κοινοπραξίας "LG TERNA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ" και LG - CNS CO "σύμβαση για το "έξυπνο εισιτήριο". Ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 120.000.000 ευρώ από το οποίο το 50% θα προέλθει από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο θα είναι συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων».

Το Τμήμα Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η εφαρμογή των "έξυπνων εισιτηρίων" στα ΜΜΜ δεν πρέπει να είναι επιδερμική και επιφανειακή και κυρίως να μην αναπαράγει τα χρόνια προβλήματα του παρελθόντος αντίθετα πρέπει να στοχεύει στην εξάλειψη των χρόνιων παθογενειών που υπάρχουν στα ΜΜΜ και στις καθημερινές μετακινήσεις των χρηστών που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ με αποφυγή μέτρων και μεθόδων κατασταλτικού χαρακτήρα που στο παρελθόν κόστισαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER