Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Αναστάτωση στη Μαδρίτη από «βομβιστή αυτοκτονίας» στο μετρό

Ο σταθμός του μετρό στην Ατότσα της Μαδρίτης, κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, έκλεισε προσωρινά το πρωί της Παρασκευής εξαιτίας ενός άνδρα που υποστήριζε πως είχε εκρηκτικά και θα τα πυροδοτούσε.

Επιβάτες δήλωσαν στην εφημερίδα El Pais ότι ο άνδρας άφησε μια τσάντα σε βαγόνι και στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν εκρηκτικά.

Οι ίδιοι οι επιβάτες τράβηξαν το μοχλό έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ακινητοποιήσουν την αμαξοστοιχία.

Ο άνδρας στη συνέχεια πήδηξε από το βαγόνι και συνελήφθη στο δρόμο. Οι πυροτεχνουργοί επιβεβαίωσαν πως τελικά ο άνδρας δεν είχε εκρηκτικά πάνω του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας έχει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Σε απόσταση ενός τετραγώνου από τον σταθμό της Ατότσα βρίσκεται η έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), όπου και στα μέσα Δεκεμβρίου είχε σημάνει συναγερμός όταν επιχειρηματίας που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα οδήγησε το αυτοκίνητό του στην είσοδο.

Το περιστατικό προκάλεσε, για τουλάχιστον μία ώρα, έμφραγμα στις μετακινήσεις, δεδομένου ότι η Ατότσα είναι ένας από τους κεντρικότερους σταθμούς μετρό, του προαστιακού, αλλά και του τρένου υψηλής ταχύτητας (AVE).

Ο σταθμός της Ατότσα ήταν το κεντρικό σκηνικό της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης του 2004, όταν η τρομοκρατία ήρθε στη Μαδρίτη και στοίχισε τη ζωή σε 191 άτομα. Είχαν τραυματιστεί 1.857 άτομα. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER