Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Απεργούν τα λεωφορεία στο Λονδίνο

Εκατομμύρια κάτοικοι του Λονδίνου αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα στις μετακινήσεις τους εξαιτίας της απεργίας στην οποία μετέχουν χιλιάδες οδηγοί λεωφορείων με μισθολογικά αιτήματα, ενώ τεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις στάσεις λεωφορείων.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν 27.000 οδηγοί, μέλη του συνδικάτου Unite, από 18 εταιρείες λεωφορείων της πρωτεύουσας. Οι απεργοί διεκδικούν την υπογραφή μίας ενιαίας σύμβασης που θα αφορά τον μισθό τους και τις συνθήκες εργασίας τους.

Το συνδικάτο Unite υποστηρίζει ότι εξαιτίας της απουσίας μίας ενιαίας μισθολογικής σύμβασης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 διαφορετικές μισθολογικές κατηγορίες για οδηγούς που κάνουν την ίδια δουλειά.

Το Unite ισχυρίζεται επίσης ότι ορισμένα μέλη του αμείβονται έως και 3,8 ευρώ περισσότερο την ώρα, σε σχέση με τους συναδέλφους τους, ανάλογα με την εταιρεία για την οποία εργάζονται.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το συνδικάτο αναφέρει ότι τα δύο τρία και πλέον των κατοίκων του Λονδίνου τάσσονται υπερ της κινητοποίησης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε μεταξύ 1.645 πολιτών που χρησιμοποιούν λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Transport for London (TfL) ανακοίνωσε ότι 33% των 7.500 λεωφορείων της πραγματοποιούν σήμερα δρομολόγια και μόλις το 16% των οδηγών της απεργεί, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετικά απογοητευτική» την απεργιακή κινητοποίηση.

Οι ταξιδιώτες που διαθέτουν ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία θα μπορούν σήμερα να τις χρησιμοποιούν για το μετρό και τον σιδηρόδρομο. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER