Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, επαναπρόσληψη 320 καθαριστριών και 10.000 “διαθέσιμων” που απολύθηκαν

Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών
  • Κατάργηση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ των υπαλλήλων και αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο 
  • Ανατροπή στις συμφωνίες με την τρόικα υπόσχεται ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης 
Η μια "βόμβα" μετά την άλλη έπεφταν χθες σε ότι αφορά στους μνημονιακούς νόμους. 

Οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν με υποσχέσεις κατάργησης των μέτρων και ειδικά σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο υποσχέθηκαν άμεση αποκατάσταση θέσεων αλλά και μισθών.

Πρώτος ο νέος υπουργός Άμυνας ζήτησε συγνώμη για τις περικοπές και τη μη εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης για την αποκατάσταση των μισθών και υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση, για να ακολουθήσει η νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Mega όπου μίλησε για ακύρωση των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και ουσιαστική επαναπρόσληψη των 10.000 απολυθέντων. 

Άμεση αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων υποσχέθηκε ο Π. Καμμένος. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος η πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης σε ότι αφορά στους απολυθέντες του Δημοσίου αφορά στην επαναπρόσληψη των 320 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ήδη έτοιμη η υπουργική απόφαση για νέο διορισμό των καθαριστριών που θα είναι και η πρώτη κίνηση-δείγμα προθέσεων της νέας κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά στη διαθεσιμότητα που αποτελεί έναν εκ των βασικών μνημονιακών τακτικών για την μείωση του προσωπικού του δημοσίου και του μισθολογικού κόστους ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως η κίνηση επαναπρόσληψης είναι κοστολογημένη από το νέο επιτελείο και πως θα γίνει άμεσα και μάλιστα με μια μόνο υπουργική απόφαση που θα υπογράψει ο ίδιος. 

Με υπουργική απόφαση οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ προσλαμβάνονται ξανά. 

Σε ότι αφορά στο μισθολόγιο του Δημοσίου ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.

Ο νέος υπουργός πάντως δεν διευκρίνισε εάν θα γίνουν αυξήσεις ώστε να υπάρξει αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι. 

Κοστολογημένη η επιστροφή 10.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο λέει ο νέος υπουργός 

Σε ότι αφορά στην ΕΡΤ ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε αναρμόδιος και δεν ξεκαθάρισε το τι θα συμβεί και ποιο θα είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης.

Όλα αυτά βέβαια πριν καν γίνει η πρώτη επαφή διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές μας οι οποίοι στέλνουν μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων από μέρους της χώρας. 

Οι νέοι υπουργοί πάντως παραπέμπουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όπως έχει εξαγγελθεί απ' τον Πρωθυπουργό και τονίζουν ότι σε ότι αφορά σε ενέργειες στο εσωτερικό δεν έχουν κανέναν λόγο οι εταίροι και κυρίως η τρόικα. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER