Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συνέλαβαν τους ληστές των οδηγών ταξί

Οι δράστες ξεκινούσαν τις ληστρικές «κούρσες» από διάφορες περιοχές της Αθήνας και κατέληγαν σε απόμερα σημεία του Ασπροπύργου, όπου με την απειλή όπλων άρπαζαν από τους οδηγούς χρήματα, κινητά τηλέφωνα και πλοηγούς.

Το μεσημέρι της Κυριακής αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τρεις Ρομά ηλικίας 17, 18 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη, 19 και 17 ετών, μέλη της σπείρας που λήστευε οδηγούς ταξί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι νεαροί, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αθήνας και αφού τους οδηγούσαν σε σημεία που επέλεγαν, στην περιοχή του Ασπροπύργου, με την απειλή μαχαιριών ή πιστολιού τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή και στη συνέχεια διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα περιπτώσεις ληστειών σε οδηγούς ταξί και μία απόπειρα. Η συνολική αξία της λείας τους υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία σε βάρος οδηγών ταξί και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER