Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας “στρώνει το γιορτινό τραπέζι” για 2.800 ανήμπορους συμπολίτες

Ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης στέλνει η διοίκηση του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας μέσα από την πρωτοβουλία της να στηρίξει οικονομικά το Κέντρο σίτισης «Δος ημίν Σήμερον» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, αναλαμβάνοντας το κόστος τροφοδοσίας των απόρων για όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. 

Συνολικά, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα καλύψει 2.800 γεύματα ανήμπορων συμπολιτών τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενισχύοντας το έργο του “Δος ημίν Σήμερον” που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές της πόλης.

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. η οποία ελήφθη έπειτα από εισήγηση του Προέδρου κ. Δημ. Κολυνδρίνη. 

Σε συμφωνία με τον υπεύθυνο του “Δός ημίν Σήμερον” π. Χαρίλαο Παπαγεωργίου, η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί το χρονικό διάστημα από τις 25 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου και αφορά την τροφοδοσία περίπου 200 ατόμων την ημέρα, δηλαδή 2.800 ατόμων για χρονικό διάστημα δυο εβδομάδων.

Σε δήλωσή του ο π. Χαρίλαος έκανε λόγο για μια προσφορά κορυφαίας κοινωνικής σημασίας στη δύσκολη εποχή που διανύει ο τόπος και ευχαρίστησε τόσο τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όσο τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό, απευθύνοντας θερμές ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά του ο κ. Κολυνδρίνης τόνισε ότι, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πιστεύει στην ανάγκη δημιουργίας ενός δυναμικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, από φορείς και πολίτες, που θα λειτουργήσουν ως σύμμαχοι των κοινωνικών δομών της περιοχής. 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, ελήφθη και η πρωτοβουλία στήριξης του “Δος ημίν Σήμερον”, το οποίο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να προσφέρει τεράστιο έργο στην πόλη. 

“Είναι ανάγκη, όλοι μαζί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε τους ανήμπορους συμπολίτες μας, ώστε να σταθούν όρθιοι και να ξεπεράσουν με αξιοπρέπεια τη δύσκολη αυτή κατάσταση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται οτι στην ίδια κατεύθυνση το Κ.Τ.Ε.Λ. Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας Α.Ε. έχει αναλάβει τη δωρεάν αποστολή δεμάτων για το “Χαμόγελο του Παιδιού” από διάφορα σχολεία του Νομού Μαγνησίας προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, όπως επίσης και την αποστολή δεμάτων από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, δηλαδή από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προς άπορες οικογένειες του Βόλου. Επιπλέον, καλύπτει μέρος των μετακινήσεων των μεταναστών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς από Βόλο σε Αθήνα και αντίστροφα, ενώ ενισχύει οικονομικά το έργο της “Φλόγας”, του ιδρύματος “Άσπρες Πεταλούδες” και των Συλλόγων “Φίλες της Αγάπης” και “Στοργή”. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου