Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Τραγική η κατάσταση στις λεωφορείο-λωρίδες

«Τραγική» χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση στις λεωφορείο-λωρίδες ο συγκοινωνιολόγος και εντεταλμένος για θέματα κυκλοφορίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος, προσθέτοντας ότι... «παρότι θέλουμε νέες, εφόσον συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στην πόλη είναι δώρο άδωρο να γίνουν».

Μιλώντας από το βήμα της διημερίδας του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με τίτλο «Οι δημόσιες μεταφορές στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την αστική κινητικότητα», τόνισε ότι, εκτός των μεγάλων ευθυνών των πολιτών, απαιτούνται μέτρα για να λειτουργήσει το δίκτυο των λεωφορείο-λωρίδων. 

«Χωρίς αστυνόμευση (κατασταλτική λειτουργία και με κάμερες) δε γίνεται, ούτε χωρίς αλλαγή νοοτροπίας (εκπαιδευτική πρωτοβουλία)», επεσήμανε προσθέτοντας ότι «απαιτείται προαγωγή μέτρων που "εξασφαλίζουν" τη νομιμότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. 

Θεωρούμε ότι η μεταβολή των συνθηκών στους δρόμους της πόλης, με πλήρη διαχωρισμό των λεωφορείο-λωρίδων θα δώσει μια λύση (τοποθέτηση κατασκευών υψηλότερων του οδοστρώματος, για να δυσκολεύεται η είσοδος άλλων οχημάτων στις λεωφορείο-λωρίδες), αλλά θέλουμε και τη βοήθεια των άλλων φορέων».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου