Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οδηγίες πρός τους οδηγούς Ηλεκ/των Οχημάτων για την ορθή αντιμετώπιση μιας ζημιάς στο Εναέριο δίκτυο

Συμπληρωματικά με τις ανακοινώσεις των Υποδιευθύνσεων και της Διεύθυνσης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί και όχι αντικαταστατικά σας δίνουμε κάποιες οδηγίες για την ορθή αντιμετώπιση μιας ζημιάς στο Εναέριο δίκτυο.

Για κάποιο λόγο, ταχύτητα, προβληματικό εξάρτημα στο δίκτυο, φθαρμένα καρβουνάκια, στραβή κεφαλή ή οτιδήποτε άλλο, προκλήθηκε εκτροχίαση και ζημιά στο εναέριο δίκτυο, κομμένη τραβέρσα, πτώση αγωγού η εξαρτήματος.

Το πρώτο που κάνουμε είναι να σταματήσουμε άμεσα. Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε Diesel να φύγουμε.

Ασφαλίζουμε το όχημά μας σε σημείο που να μην εμποδίζει άλλα οχήματα, όσο αυτό είναι δυνατόν και μετά ελέγχουμε το μέγεθος και το είδος της ζημιάς.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι προστατέψουμε άλλα οχήματα η διερχόμενους πεζούς με την εμπλοκή τους στο περιστατικό, φθορά η και τραυματισμό.

Σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε οτιδήποτε κρέμεται από το εναέριο δίκτυο γιατί δεν γνωρίζουμε αν είναι υπό τάση η όχι.

Αμέσως μετά ενημερώνουμε τα Χαυτεία στα γνωστά τηλέφωνα 210 3822631 και 210 3821794 για καταγραφή της ζημιάς και τροποποίηση αν χρειάζεται επόμενων δρομολογίων (π.χ. κλεισμένος δρόμος από αγκίστρωση).

Ειδικά σε περίπτωση πτώσης αγωγού καλά είναι να ενημερώσετε πρώτα το Κέντρο Τηλεχειρισμού στα τηλέφωνα *5011 και 210 8216231 προκειμένου να κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης στο σημείο για αποφυγή ατυχήματος και μετά τα Χαυτεία.

Επειδή τα τελευταία χρόνια στην Εναέριο υπάρχει μόνο ΕΝΑ συνεργείο σε κάθε βάρδια και οι ζημιές μπορεί να είναι περισσότερες από μία και σε διαφορετικά σημεία του δικτύου μας καλό θα ήταν να δίνουμε στο τηλέφωνο όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για το είδος της ζημιάς ώστε να αξιολογείται και να δρομολογείται ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση το συνεργείο θα την αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό εξαρτώμενο πάντα από τις κυκλοφοριακές συνθήκες και το φόρτο εργασίας (άλλες ζημιές, κατασκευές, μετατροπές)


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ, ΥΠΟΓΕΙΩΝ, ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ & ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΠΑΠ

Δ/ΝΣΗ : ΑΔΜΗΤΟΥ 17 10436 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝ0 & FAX : 2108813353


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου