Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συλλογικότητες και πολίτες συνασπίζονται ενάντια στις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ

Συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Συντονισμός Πολιτών και Συλλογικοτήτων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ» τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του οργανισμού. Συγκεκριμένα έγιναν τοποθετήσεις 22 πολιτών οι οποίοι ανέβηκαν στο βήμα, ενώ παράλληλα τέθηκαν και ερωτήσεις.

Βασικά αιτήματα του «Συντονισμού Πολιτών και Συλλογικοτήτων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ» είναι η κατάργηση των αυξήσεων της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και οι δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, μαθητών, φοιτητών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Τοζίδης, μέλος του Συντονιστικού της συνέλευσης, «πρέπει να ασκηθεί περισσότερη πίεση στον ΟΑΣΘ μέσω των δράσεων και συζητήσεων που κάνουμε ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, το δίκτυο ανέργων το οποίο ανήκει στο «Συντονισμό Πολιτών και Συλλογικοτήτων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ», μέσα από τις δράσεις του κατάφερε να διαγράφονται τα πρόστιμα που βεβαιώνονται σε ανέργους όταν δεν έχουν εισιτήρια. Όσοι έχουν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ μπορούν να απευθύνονται στη διοίκηση του ΟΑΣΘ ώστε να παραγράφεται το πρόστιμο τους.

Τέλος, η συνάντηση έληξε με κάλεσμα του «Συντονισμού Πολιτών και Συλλογικοτήτων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ» προς όλους τους πολίτες, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 12.00, στο άγαλμα Βενιζέλου, από όπου θα ξεκινήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΠΗΓΗ: thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου