Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ρόδος: Μεγαλώνει το πρόβλημα με τα πειρατικά ταξί

Παράνομα ταξί κυκλοφορούν στη Ρόδο, γεγονός που ανάγκασε το σύνδεσμο ιδιοκτητών ταξί του νησιού μας να ζητήσει τη συνδρομή του περιφερειάρχη ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να επιβληθούν κυρώσεις.

Τα παράνομα ταξί δραστηριοποιούνται κυρίως το καλοκαίρι όταν η τουριστική κίνηση αυξάνεται και υπάρχει μεγάλη ζήτηση, όμως δυστυχώς όπως καταγγέλλουν οι νόμιμοι επαγγελματίες δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Το πρόβλημα είχε επισημανθεί από καιρό σε κάθε αρμόδιο όπως είπαν στον κ. Χατζημάρκο όμως δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, γεγονός που επέτρεψε στους παράνομους να συνεχίσουν τη δράση τους και φέτος.

Πάντως από την πλευρά του ο περιφερειάρχης επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ζήτησε τη σύσταση κλιμακίου για τη διεξαγωγή ελέγχων. Αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανακοινώθηκαν από την περιφέρεια τα εξής:

«Στη σύσταση μικτού κλιμακίου ελέγχων για τα παράνομα ταξί στο νησί της Ρόδου, προχωρά άμεσα η Π.Ν.ΑΙ. με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Μαστόρου και τα μέλη του, που συμμετείχαν στη συνάντηση, εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου με κυριότερο αυτό της κατάστασης ασυδοσίας που έχει διαμορφωθεί, καθώς στον χώρο, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, υπάρχει έντονη παράνομη δραστηριότητα που δεν ελέγχεται, από κανένα ελεγκτικό μηχανισμό.

Οι ιδιοκτήτες ταξί εξέφρασαν μάλιστα τη δυσαρέσκειά τους, διότι οι υποσχέσεις που έπαιρναν κατά καιρούς από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για έλεγχο της κατάστασης, παρέμειναν απλά υποσχέσεις, ενώ το πρόβλημα καθημερινά διογκώνεται.

Ο κ. Χατζημάρκος, ικανοποιώντας άμεσα το αίτημά τους , επικοινώνησε με την Διεύθυνση Μεταφορών και την ΔΟΥ Ρόδου, ζητώντας την σύσταση μικτού κλιμακίου, το οποίο θα ξεκινήσει ελέγχους σε όλο το νησί της Ρόδου, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν ακόμη από τον Περιφερειάρχη τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στη Γέφυρα Κρεμαστής, για τον φόβο των πλημμυρών, είτε με την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών, είτε με την διακοπή της κυκλοφορίας στο επίμαχο σημείο, από 1ης Νοεμβρίου και για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Αποφασίστηκε, επίσης, να υπάρξει συνεννόηση με τον Δήμο Ρόδου για το ζήτημα της κυκλοφορίας στην πόλη της Ρόδου των open bus, καθώς και για τον εξωραϊσμό των σταθμών ταξί, ώστε οι «πιάτσες» να γίνουν λειτουργικές, καλαίσθητες αλλά και αρχιτεκτονικά ομοιόμορφες.

Σε συνεννόηση δε με την ΔΕΣ ΡΟΔΑ, θα εντοπιστούν τα σημεία επί της Λεωφόρου Ιαλυσού, κατά μήκος των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων , όπου μπορούν να γίνουν εσοχές στα πεζοδρόμια για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, για να μην δημιουργείται πρόβλημα στην ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου