Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν τα χειρότερα ΜΜΜ στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα, για πρώτη φορά έναν πίνακα για τις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκρίνει τις επιδόσεις των κρατών μελών σε 22 κατηγορίες συνδέονται με τις μεταφορές και τονίζει για τις περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες οι πέντε πρώτες και κάτω εκτελεστές. Οι Κάτω Χώρες και η Γερμανία βρίσκονται το σκορ με υψηλή βαθμολογία σε 11 κατηγορίες, ακολουθούμενη από τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία.

Ο στόχος αυτού του πρώτου πίνακα αποτελεσμάτων Μεταφορών της ΕΕ είναι να δώσει μια εικόνα της ποικιλομορφίας των επιδόσεων των κρατών μελών σε θέματα μεταφορών σε όλη την Ευρώπη και να βοηθήσει τα κράτη μέλη να εντοπίζουν τις ελλείψεις και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων για τις επενδύσεις και τις πολιτικές.

Συγκεντρώνει στοιχεία από διάφορες πηγές (όπως η Eurostat, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ). Η πρόθεση της Επιτροπής είναι να βελτιώσετε τους δείκτες στα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του διαλόγου με τα κράτη μέλη, τη βιομηχανία και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, και να παρακολουθείτε την πρόοδο των κρατών μελών σε βάθος χρόνου.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Siim Kallas, αρμόδιος για την κινητικότητα και τις μεταφορές, δήλωσε: «Ο νέος πίνακας είναι ένα φανταστικό εργαλείο που δείχνει οπτικά πού βρισκόμαστε, ώστε να καταστούν τα συστήματα μεταφορών μας πιο αποτελεσματικά, πιο φιλικά προς τον πελάτη, ασφαλέστερα και καθαρότερα. Μπορεί βέβαια να προσφέρουν μόνο ένα στιγμιότυπο, αλλά σε μας και στα κράτη μέλη δίνει ένα σημείο αναφοράς και μία πηγή έμπνευσης για τη συνεργασία μας. "

Ο πίνακας μπορεί να ζητείται η γνώμη, είτε με τον τρόπο μεταφοράς (οδικές, σιδηροδρομικές, πλωτές, αέρας) ή με μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:
  • Ενιαία αγορά (πρόσβαση στην αγορά, η ρύθμιση)
  • Υποδομή
  • Περιβαλλοντικές επιπτώσεις
  • Ασφάλεια
  • Μεταφορά της νομοθεσίας της ΕΕ
  • Παραβάσεις της νομοθεσίας της ΕΕ
  • Η καινοτομία και την έρευνα, και
  • Logistics.
Στην πλειονότητα των πινάκων που προκύπτουν, οι πέντε κορυφαίες επιδόσεις που σημειώνονται με πράσινο χρώμα και το κάτω μέρος πέντε εκτελεστές στο κόκκινο.

Ο πίνακας συμπληρώνεται με στατιστικά στοιχεία της χώρας-ειδικά χωρίς βαθμολογίες (δαπάνες για τις μεταφορές, το μερίδιο των διαφόρων τρόπων μεταφορών, οι δαπάνες της χρηματοδότησης της ΕΕ στον τομέα των μεταφορών).

Παρακαλώ δείτε MEMO/14/277 για περισσότερες πληροφορίες ανά χώρα.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει πόσες φορές εμφανίζεται κάθε χώρα μεταξύ των πάνω και κάτω μέρος εκτελεστές. Η συνολική βαθμολογία υπολογίζεται αφαιρώντας αρνητικά αποτελέσματα από θετικά:



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου