Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο ΟΑΣΑ αρνήθηκε να προσλάβει ανάπηρο!

Επιλέχτηκε μέσω προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» αλλά η διοίκηση του Οργανισμού τον απέκλεισε...

Διαμαρτυρία στη διοίκηση του ΟΑΣΑ, επειδή αρνήθηκε να προσλάβει ανάπηρο που είχε επιλεγεί μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, έκαναν την Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Κάτω από την πίεση ο οικονομικός υπεύθυνος της διοίκησης του Οργανισμού δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης του εργαζόμενου.

Όπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, «τη Δευτέρα 30/12/13 κάλεσαν τον Αντώνη Κοκολάκη, πτυχιούχο της Παντείου, από τα κεντρικά του ΟΑΣΑ για να πιάσει δουλειά, γιατί έχει προσληφθεί στη θέση ΔΕ διοικητικού. Στις 2/1/2014 παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ με το σχετικό χαρτί διορισμού του ΟΑΕΔ.

Αφού στην αρχή έβαλαν διάφορα προσχήματα για να μην πάρει τη θέση, το απόγευμα του τηλεφώνησαν στο σπίτι και του είπαν ότι επειδή είναι ανάπηρος δεν προσλαμβάνεται. Όλα αυτά επειδή τις θέσεις διοικητικών του ο ΟΑΣΑ θέλει να τις χρησιμοποιήσει ως "κυνηγούς κεφαλών" ελεγκτές στα λεωφορεία». Σύμφωνα με τη ΣΕΑΑΝ, «στους ικανούς προς εργασία αναπήρους, η ανεργία ξεπερνά το 95%».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής διοργανώνουν, επίσης, παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών για τα δραματικά προβλήματα των ανάπηρων μεταναστών, την Πέμπτη 16 Γενάρη στις 12 μ., μετά από δυο μήνες προσπάθειας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου χωρίς να πάρουν απάντηση.

Σκοπός της παρέμβασης είναι να αναδειχτούν τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι μετανάστες που μένουν για χρόνια στην Ελλάδα και έχουν μείνει ανάπηροι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους.

Όπως σημειώνει η ΣΕΑΑΝ, «οι ανάπηροι μετανάστες είναι σε τραγική θέση. Από τη μια πλευρά, έχουν το πρόβλημα της συνεχούς ανασφάλειας για το αν θα τους ανανεωθεί η άδεια παραμονής, τον κίνδυνο της απέλασης και, από την άλλη, δεν μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες θεραπείες που επιβάλει η αναπηρία ή η χρόνια πάθηση τους ή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση τα στοιχειώδη, γιατί δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα με βάση τη νομοθεσία».0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER