Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η αλήθεια για τις πιάτσες ταξί, στο Δήμο Αθηναίων

Του Βασίλη Μαραγκάκη, ταμία του ΣΑΤΑ

Από τις 17 πιάτσες που έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τον ΟΑΣΑ μόλις οι πέντε από αυτές είναι σε λειτουργία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί.

Η ιστορία με τις πιάτσες στην Αθήνα είναι μια υπόθεση που καταδεικνύει τους ρυθμούς που κινείται η τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αναγνωστόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε στους ακροατές ότι όλος ο σχεδιασμός του δήμου για τις θέσεις στάθμευσης των ταξί στην Αθήνα βρίσκεται σε ικανοποιητικό ρυθμό και εντός χρονοδιαγράμματος.

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. 
Από τις 17 πιάτσες που έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τον ΟΑΣΑ μόλις οι πέντε από αυτές είναι σε λειτουργία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί.

Είναι απορίας άξιο, όχι τόσο ο ξύλινος λόγος των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(άλλωστε το έχουμε συνηθίσει αυτό) αλλά το γεγονός ότι δεν γίνονται απλά πράγματα για τα οποία δεν χρειάζονται και χρήματα. 

Το ΣΑΤΑ έκανε επιτόπιο έλεγχο σε όλα τα σημεία που έχει προγραμματιστεί η δημιουργία πιάτσας και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Ο Δήμος Αθηναίων και δεν υλοποίησε τον σχεδιασμό –που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες- και διατυμπανίζει ψευδώς το αντίθετο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων γίνεται μετ' εμποδίων, κάτι που φανερώνει και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ταξιτζήδες αλλά και το επιβατικό κοινό από τους άρχοντες της πόλης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. 
Στους περισσότερους Δήμους υπάρχει άψογη συνεργασία και η υλοποίηση όσων συμφωνούμε γίνεται σε λογικά χρονικά πλαίσια. 

Το Συνδικάτο μας έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας πιατσών σε όλα τα διαμερίσματα της πόλης. Συνεργάζεται άψογα και με τον ΟΑΣΑ αλλά και τους περισσότερους Δημάρχους. Σαφώς και υπάρχουν καθυστερήσεις και εμπόδια αλλά προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε. Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει μόνο με τον Δήμο Αθηναίων. 

Ευελπιστούμε ότι και στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας θα αφήσουν στην άκρη τις εντυπώσεις και θα ασχοληθούν με την ουσία που δεν είναι άλλη από την δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER