Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ – ΟΑΣΑ για έκπτωση 23% στις ετήσιες κάρτες

Συμφωνία υπέγραψε η ΑΔΕΔΥ με τον ΟΑΣΑ για έκπτωση 23% στις ετήσιες κάρτες πολλαπλών και απεριορίστων διαδρομών....

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να απευθυνθούν στις ομοσπονδίες μέλη της ΑΔΕΔΥ έως και τις 25 Ιανουαρίου. Όσον αφορά το κέρδος από αυτή τη συμφωνία κυμαίνεται από 46 έως 103,5 ευρώ ανάλογα με την αξία των ετήσιων καρτών.

Συγκεκριμένα οι ετήσιες κάρτες των 200 ευρώ που ισχύουν για ελεύθερη μετακίνηση με τα λεωφορεία, τρόλλεϋ και τραμ (εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα της γραμμής Αθήνα – Σαρωνίδα express) μετά από την έκπτωση θα κοστίζουν 154 ευρώ. 

Όσον αφορά τις ετήσιες κάρτες των 450 ευρώ που ισχύουν για ελεύθερη μετακίνηση με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ, ηλεκτρικός, μετρό και προαστιακός στην περιοχή ευθύνης του. (Στο Μετρό έως στο σταθμό Κορωπίου και τον Προαστιακό στο τμήμα του Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί) θα κοστίζουν αντί των 450 ευρώ 346,5. 

Διαδικασία απόκτησης των καρτών
Η χορήγηση αυτών των καρτών γίνεται μόνο μαζικά συλλογικά και όχι ατομικά. Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τα μέλη τους που θέλουν κάρτες, να προσκομίσουν στον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου το χρηματικό ποσό της κάρτας που επιθυμούν καθώς και μια φωτογραφία τους. 

Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου αφού συλλέξει συνολικά τα χρήματα (μετρητά) για όλες τις κάρτες, καταθέτει αυτά τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Ο.Α.Σ.Α. στην ALPHA BANK Νο GR17 0140 1010 3580 0200 2000 717 (απαιτείται η προσκόμιση του πρωτότυπου καταθετηρίου) για αγορά καρτών από τον ΟΑΣΑ και παίρνει την αντίστοιχη απόδειξη από την τράπεζα. 

Στη συνέχεια επικοινωνεί με την ΑΔΕΔΥ στο τηλέφωνο 213.16.16.900 και ενημερώνει ότι είναι έτοιμος για την παραλαβή των καρτών. Ο υπεύθυνος της ΑΔΕΔΥ του λέει πότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία της για να πάρει την απαραίτητη βεβαίωση με την οποία θα πάει στον ΟΑΣΑ, όπου αφού δώσει:
  • την απόδειξη κατάθεσης της τραπέζης,
  • τη βεβαίωση της ΑΔΕΔΥ και
  • τον αριθμό των μεγάλων και μικρών καρτών που αντιστοιχούν στα χρήματα που κατάθεσε στην τράπεζα, θα πάρει τις αντίστοιχες κάρτες. 
Στις κάρτες αυτές επικολλά τις φωτογραφίες, γράφει το όνομα και τα στοιχεία του κατόχου και κατόπιν τις σφραγίζει είτε στον ΟΑΣΑ είτε στην ΑΔΕΔΥ και μετά τις αποδίδει στους κατόχους.
Οι κάρτες αυτές θα ισχύουν από 1/2/2014 έως 31/1/2015. 

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 29/1/2014 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από την 1/2/2014. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου τους έως τις 25/1/2014. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Η παραπάνω διαδικασία θα γίνεται μόνο για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοι τους για κάρτες υπερβαίνουν τα 20 άτομα. 

Για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοι για κάρτες είναι κάτω των 20 ατόμων θα γίνεται το εξής: 
Ο υπεύθυνος του ΔΣ του σωματείου, αφού μαζέψει τα χρήματα και τα σχετικά στοιχεία των ενδιαφερομένων – μελών του σωματείου του, θα έρθει στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00πμ για συνολική διευθέτηση από τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ. 

Η παραπάνω παρέμβαση γίνεται μετά από υπόδειξη του ΟΑΣΑ για το ξεπέρασμα τεχνικών προβλημάτων.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER