Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΣΘ: 6o Φόρουμ Κινητικότητας και παρουσίαση ηλεκτρονικού εισιτήριου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσ/κης

Το 6ο Φόρουμ Κινητικότητας Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί η Στρατηγική για την Εφαρμογή του «Ενιαίου και Ευφυούς Συστήματος Κομίστρου (Ηλεκτρονικό Εισιτήριο) Θεσσαλονίκης», διοργανώνει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εργου ATTAC «Ελκυστικές Δημόσιες Αστικές Μεταφορές για Προσβάσιμες Πόλεις».

Το έργο ATTAC με το σλόγκαν «Χαράζοντας μια νέα πορεία για τις αστικές συγκοινωνίες», επιδιώκει τα τελευταία τρία χρόνια μέσα από τις δράσεις του έργου να εκσυγχρονίσει τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα γίνει επίδειξη του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου», ενώ θα αναλυθεί τόσο η διεθνής εμπειρία, όσο και οι δυνατότητες υλοποίησης του έργου στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

«Η σχετική μελέτη του ΣΑΣΘ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι έτοιμη ως το τέλος του έτους και πλέον μπορούμε να ευελπιστούμε ότι ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης δεν είναι μακριά. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με την προσθήκη και νέων μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη, όπως το μετρό ή το τραμ, τη θαλάσσια συγκοινωνία κτλ., το ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορεί να έχει ευρύτατη χρήση», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Ιωάννης Παλαιστής.

Οι εκδηλώσεις για το 6ο Φόρουμ Κινητικότητας Θεσσαλονίκης θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Νικόπολις», στην Πυλαία.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων της πόλης με τη συμμετοχή των διακρατικών εταίρων από Ανκόνα και Οράντεα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

9.30-9.45: Χαιρετισμός Προέδρου ΣΑΣΘ, Ιωάννη Παλαιστή.

9.45-10.00: Σκοπός του προγράμματος ATTAC – Διευθυντής ομάδας έργου, Εμμανουήλ Βουγιούκας.

10.00-10.20: Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη – Μέλος ομάδας έργου, Πολύκαρπος Καρκαβίτσας.

10.20-10.40: Παρουσίαση του Συστήματος Τηλεματικής του ΟΑΣΘ.

10.40-11.00: Διάλειμμα

11.00-12.45: Παρουσίαση και επίδειξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως αυτό εφαρμόζεται στην περιφέρεια Μάρκε της Ιταλίας (περιοχή Ανκόνα).

12.45-14.15: Παρουσίαση και επίδειξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως αυτό εφαρμόζεται στην πόλη Οραντέα της Ρουμανίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του Φόρουμ ως εξής:

18.15-18.25: Χαιρετισμός Προέδρου ΣΑΣΘ, Ιωάννη Παλαιστή.

18.25-19.00: Χαιρετισμοί Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Γενικού Γραμματέα Μεταφορών ΥΠΟΜΕΔΙ, Νικόλαου Σταθόπουλου και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

19.00-19.10: Πρόοδος υλοποίησης έργου ATTAC – Διευθυντής ομάδας έργου, Εμμανουήλ Βουγιούκας.

19.30-19.50: Στρατηγική Ενιαίου και Ευφυούς Συστήματος Πληρωμής και Συλλογής Κομίστρου Αστικών Συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη – Διευθυντής ομάδας έργου, Εμμανουήλ Βουγιούκας και μέλος ομάδας έργου, Πολύκαρπος Καρκαβίτσας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου