Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Επέκταση Τραμ στο Κερατσίνι: Υπόσχεση για υλοποίηση έδωσε ο Χρυσοχοϊδης

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά τα μείζονα ζητήματα του Δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λουκάς Τζανής ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου και προσωπικά του Υπουργού, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη δρομολόγηση και διευθέτηση των διαδικασιών, για την ένταξη στο ΕΣΠΑ μιας σειρά μεγάλων αναπτυξιακών έργων που προωθεί ο Δήμος. Κορωνίδα των διεκδικήσεων της δημοτικής αρχής αποτελεί η επέκταση του ΜΕΤΡΟ (εννοώντας ελαφρύ ή υπόγειο τράμ) στο Κερατσίνι, το οποίο θα συνδέσει την ευρύτερη περιοχή του δυτικού Πειραιά, με το υπόλοιπο Λεκανοπέδιο με κάποιο μέσο σταθερής τροχιάς.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επικοινώνησε άμεσα με την διοίκηση της ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και ζήτησε την επίσπευση και ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, ώστε το έργο να είναι ώριμο και να δημοπρατηθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2019!

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την κατασκευή ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, το οποίο αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για την καλλιέργεια σωστής οδικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας από την παιδική ηλικία. Πρόκειται για ένα όραμα της δημοτικής αρχής, το οποίο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά από τους πρώτους μήνες του 2011. Η έκταση στην οποία θα κατασκευαστεί το συγκεκριμένο «πρότυπο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής» βρίσκεται στο χώρο των πρώην εργοστασίου κατασκευής υάλου (γιαλάδικο) και περικλείεται από τις οδούς Ακτή Ιωνίας, Δωδεκανήσου και την Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Η έκταση 3.300 τ.μ. παραχωρήθηκε από τον ΟΛΠ στο Δήμο το 2011, ύστερα από σκληρό αγώνα της δημοτική αρχής, η οποία κατάφερε να αποτρέψει τη διοίκηση του ΟΛΠ να τσιμεντοποιήσει περαιτέρω την θάλασσα της πόλης μας.

Παράλληλα πέτυχε να παραχωρήσει ο ΟΛΠ στο δήμο σημαντικές εκτάσεις, οι οποίες παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, η δημοτική αρχή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ΑΜΕΣΑ, προς όφελος των δημοτών.

Τέλος ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε στο δήμαρχο της πόλης ότι θα προωθήσει ΑΜΕΣΑ νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επιστρέψουν στο δήμο οι προσφυγικές πολυκατοικίες του «συνοικισμού Καππαδοκία».

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μετά τη συνάντηση:
«Η συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρα και ιδιαίτερα εποικοδομητική. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ στα δίκαια αιτήματα 200.000 και πλέον κατοίκων που ζουν κι εργάζονται στην περιοχή μας και βέβαια βρίσκονται εντός πλαισίου των αρμοδιοτήτων του. Ειδικότερα για το θέμα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας, η οποία – αν θέλετε – αποτελεί ένα μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και όραμα, γίνεται τεράστιος ΑΓΩΝΑΣ για να προλάβουμε τις προθεσμίες, να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και το έργο να δημοπρατηθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2019!!! Το ΜΕΤΡΟ σύμφωνα με τους προηγούμενους σχεδιασμούς, θα έφτανε στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα το 2050.

Μετά τους ΑΜΕΣΟΥΣ και εύστοχους χειρισμούς μας αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας. Πρόκειται ασφαλώς για ένα κολοσσιαίο έργο, το οποία θ’ αλλάξει τα δεδομένα της κοινωνικής και της οικονομικής της πόλης μας, αφού θα πάψει να είναι απομονωμένη συγκοινωνιακά από την υπόλοιπη Αθήνα. Πλέον θα μπορούμε να οραματιζόμαστε υπερτοπικά αναπτυξιακά σχέδια, αφού θα υπάρχει ΑΜΕΣΗ και εύκολη πρόσβαση στην περιοχή μας, η οποία σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό κάλος, θα μπορέσει ν’ αποτελέσει ακόμα και πανευρωπαϊκό αναπτυξιακό πόλο, φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Χρυσοχοΐδη για το ενδιαφέρον του, για μια περιοχή, η οποία διαχρονικά ήταν ΑΠΟΥΣΑ την εποχή της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και των παχέων αγελάδων».0 comments:

Δημοσίευση σχολίου