Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται εντός του έτους 700 απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα

Το πρόγραμμα εξυγίανσης εν λειτουργία, με τουλάχιστον 700 απολύσεις, σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και στα δημοτικά ραδιόφωνα.

Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του έτους, ώστε να συμπεριληφθούν οι 700 απολύσεις στο μνημονιακό στόχο των 2.000 απολύσεων μέχρι τα τέλη του 2013.

Ο μνημονιακός στόχος για 2.000 απολύσεις θα συμπληρωθεί με τις απομακρύνσεις 1.000 εργαζομένων από τις αμυντικές βιομηχανίες και τις απολύσεις 250 - 300 επίορκων υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα με την ποινή της οριστικής παύσης από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Το υπουργείο Εσωτερικών δέχεται εισηγήσεις για την οικονομική εξυγίανση των δημοτικών ραδιοφώνων, η οποία θα επιτευχθεί με μείωση του προσωπικού κατά 700 εργαζόμενους συνολικά, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών στους ΟΤΑ, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι το κλείσιμο των ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά η μείωση του προσωπικού προκειμένου να μετριαστούν τα οικονομικά βάρη των δημοτικών προϋπολογισμών.

Τι λέει η κυβέρνηση
«Είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ Γιάννης Μιχελάκης, και συμπλήρωσε ότι «οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν».

Τι απαντούν ο σταθμός Αθήνα 9,84 και η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι:

«Τουλάχιστον απορία, προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα και δηλώσεις αρμοδίων, που τα επιβεβαιώνουν, περί κινητικότητας εργαζομένων στα Δημοτικά ραδιόφωνα. Και αυτό, διότι αν η Κεντρική Διοίκηση είχε κάνει τον κόπο να αναζητήσει στοιχεία για τα Δημόσια Μ.Μ.Ε., τουλάχιστον της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα διαπίστωνε, ότι όσα η ίδια η Κεντρική Διοίκηση δεν έχει κάνει στο Δημόσιο Τομέα, έχουν γίνει και με το παραπάνω στα Δημοτικά Μ.Μ.Ε. της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Επίσης δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων

Ειδικότερα:

Στον Αθήνα 9.84 η δημοτική επιχορήγηση από 16 εκ. ευρώ το 2010, μειώθηκε στα 4.300.000 ευρώ το 2013.

Το 2010 ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν σε 312, ενώ το 2013 διαμορφώθηκε στους 191.

Στη Θεσσαλονίκη για την TV100, τον FM100 και τον FM100,6 (ο οποίος πλέον λειτουργεί εθελοντικά), η δημοτική επιχορήγηση από τα 6,6 εκ. ευρώ το 2010, μειώθηκε στα 3.500.000 ευρώ το 2013.

Ο αριθμός εργαζομένων το 2010 ήταν 186, ενώ το 2013 έφτασαν τους 121.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης για την «εξυγίανση» των δημοτικών ραδιοσταθμών.

«Πρόθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, είναι να προχωρήσει σε 700 απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καταργώντας τις οργανικές τους θέσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα. Είναι ολοφάνερο ότι, εάν απολυθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί θα οδηγηθούν σε μαρασμό και πολλοί από αυτούς σε «κλείσιμο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΣΥ απαιτεί από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της. Ταυτόχρονα, καλεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους Δημάρχους επικεφαλής των δημοτικών ραδιοσταθμών, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της δημοτικής ραδιοφωνίας.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER