Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κίνητρα για τη χρήση συγκοινωνιών

Νέους τρόπους επιδότησης των χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αντί της επιδότησης αποκλειστικά των συγκοινωνιακών εταιρειών αναζητά η νέα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Υπόσχεται μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει νέα εμπορική πολιτική που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα θέματα τα οποία εξετάζονται (χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις), συγκαταλέγονται επιδοτήσεις στο εισιτήριο μέσω εκπτώσεων ή νέων προϊόντων για ανέργους ή άλλες ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και μαζικά προϊόντα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η προσπάθεια του υπουργείου για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής. Ηδη ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέστειλε εγκύκλιο προς τις εταιρείες του ΟΑΣΑ, δίνοντας οδηγίες για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης και αναφέροντας τις δράσεις, στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθούν οι διοικήσεις. 

Στις δράσεις αυτές συγκαταλέγεται ακόμα και η απασχόληση ανέργων στον έλεγχο των εισιτηρίων μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER