Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΟΑΣΘ: Αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια

Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο αύξησης από 1/1/2014 στις τιμές των εισιτηρίων των λεωφορείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Όπως προκύπτει και από χθεσινές δηλώσεις σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης του προέδρου του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη, την πιθανή αύξηση θα την αποφασίσει σχετική τριμελής Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ, των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών. Η επιτροπή θα καταλήξει στην εισήγησή της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και βέβαια θα προτείνει και τρόπους διαχείρισης του προβλήματος που έχει ανακύψει από το 2011 και έπειτα μεταξύ ΟΑΣΘ και Δημοσίου, καθώς ο οργανισμός έχει λαμβάνειν από το κράτος 134 εκατ. ευρώ, βάσει της μεταξύ τους σύμβασης.

Όπως επισήμανε ο κ. Στεφανίδης, τα 80 από τα 134 εκατ. ευρώ έχουν κριθεί ότι πρέπει να καταβληθούν στον ΟΑΣΘ και με αποφάσεις της διαιτησίας. Σύμφωνα με το κυρίαρχο σενάριο, το βασικό εισιτήριο θα διαμορφωθεί στο ένα ευρώ, ενώ το χρονικό εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών θα φτάσει στο ένα ευρώ και είκοσι λεπτά. Το μισό εισιτήριο θα διαμορφωθεί πιθανόν στα 0,50 λεπτά το βασικό και στα 0,60 λεπτά το χρονικό.

Η τελευταία αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011, όταν η τιμή στο βασικό εισιτήριο διαμορφώθηκε στο 0,80 ευρώ, όσο κοστίζει και σήμερα. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2010 το εισιτήριο κόστιζε 0,60 ευρώ, αλλά η τιμή αυτή είχε ισχύσει μόλις για οκτώ μήνες.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER