Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟΣΕ: Η εταιρεία Λ.ΡΗΓΑΣ ανάδοχος για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα-Βόλος

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την α`φάση της αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού τμήματος Λάρισα-Βόλος. Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου και η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Τελικά από την διαδικασία κατάθεσης προσφορών προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΗΓΑΣ ΤΕΧΝΙΗ ΑΤΕ.

Το έργο (α΄φάση) «Αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος», είναι προϋπολογισμού 8.825.250 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η α΄ φάση του έργου θα χρηματοδοτηθεί με ποσό 5.350.500 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΟΣΕ. Η έκπτωση που έδωσε η ανάδοχος εταιρεία είναι 44% και πλέον τα επόμενα βήματα είναι η επικύρωση του αναδόχου, η σύνταξη της σύμβασης, η αποστολή της στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολούθως η υπογραφή της.

Αν δεν έχουμε καθυστερήσεις τότε οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους και να ολοκληρωθούν 24 μήνες μετά. Εκτός από αυτό το έργο περιμένουμε και την β` φάση που είναι η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΡΓΟΣΕ.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη του δίπολου Βόλου-Λάρισας, στην κατακόρυφη αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και στον περιορισμό της περιβαλλοντικής όχλησης. Παράλληλα, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ηλεκτροκίνηση και αναβάθμιση ολόκληρου του θεσσαλικού σιδηροδρομικού δικτύου και τη σιδηροδρομική ενοποίηση του θεσσαλικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος» (Α΄ και Β΄ φάση), συνολικού προϋπολογισμού 22.105.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εντάχθηκε στις 19.6.2012 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από πρόταση του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και απόφαση του τότε Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γιάννη Στουρνάρα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου