Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών που είχαν αφετηρίες Αγ. Δημήτριο και Δάφνη

Σε σημαντικές μεταβολές θα προχωρήσει ο ΟΣΥ ΑΕ στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα νότια προάστια, με την παράδοση, πιθανότατα στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Αυγούστου, της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό και των σταθμών Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, γραμμές που είχαν ως αφετηρία το σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή το σταθμό της Δάφνης μεταφέρονται στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες γραμμές συνενώνονται ή καταργούνται.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών 202 Στ. Δάφνη – Στ. Συγγρού – ΦΙΞ, 210 Τερψιθέα –Ελληνικό – Στ. Αγ. Δημήτριος, 216 Αγ. Μαρίνα – Στ. Αγ. Δημήτριος. Επίσης, η λεωφορειακή γραμμή Ε22 Ακαδημία–Σαρωνίδα (EXPRESS) μετονομάζεται σε Ε22 Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα (EXPRESS).

Η λεωφορειακή γραμμή Χ97 Στ. Δάφνης – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS) μετονομάζεται σε Χ97 Στ. Ελληνικό - Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS). Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται πλησίον του νέου τερματικού σταθμού της γραμμής 2 του Μετρό. Ο χρόνος διαδρομής θα είναι 1 ώρα και 40 λεπτά και η συχνότητα τις ώρες αιχμής είναι ανά 50 – 55 λεπτά.

Η λεωφορειακή γραμμή 171 Στ. Αγ. Δημήτριος – Βάρκιζα (μέσω Λ. Βουλιαγμένης) μετονομάζεται σε 171 Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα με νέα αφετηρία στο σταθμό του Ελληνικού.

Η λεωφορειακή γραμμή 101 Πειραιάς – Άλιμος – Ελληνικό μετατρέπεται σε κυκλική και μετονομάζεται σε 101 Ελληνικό – Άλιμος.

Oι λεωφορειακές γραμμές 155 και 216 συνενώνονται σε μία με ονομασία 155 Ελληνικό – Στ. Άλιμος – Αγ. Μαρίνα.

Η λεωφορειακή γραμμή 247 Ελληνικό – Στ. Αγ. Δημήτριος (μέσω Λ. Αλίμου) μετονομάζεται σε 142 Στ. Αργυρούπολη – Καλαμάκι.

Τέλος, τόσο η λεωφορειακή γραμμή 141 Καλαμάκι – Στ. Δάφνης, όσο και η κυκλική λεωφορειακή γραμμή 109 Καλαμάκι – Στ. Αγ. Δημήτριος, αλλάζουν διαδρομές.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου