Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σύνταγμα – Ελληνικό σε 14 λεπτά

Στις 27 Ιουλίου παραδίδεται τελικά στο επιβατικό κοινό η επέκταση 2 του δικτύου του Μετρό προς το Ελληνικό που θα περιλαμβάνει τέσσερις νέους σταθμούς (Ηλιούπολη, Αλίμου, Αργυρούπολη και Ελληνικό).

Με την εν λόγω επέκταση του Μετρό θα εξυπηρετούνται επιπλέον 80.000 επιβάτες που θα είναι σε θέση να φτάσουν από το Ελληνικό έως στο Σύνταγμα σε 14 λεπτά της ώρας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εξασφαλιστεί οι χώροι στάθμευσης της εν λόγω επέκτασης, ιδίως στον σταθμό του Ελληνικού που θα είναι τερματικός και αναμένεται να υποδέχεται καθημερινά τον μεγαλύτερο όγκο του επιβατικού κοινού.

Υπενθυμίζεται πως η κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό από το Σύνταγμα προς το Ελληνικό έχει ολοκληρωθεί από το 2011 ωστόσο, η παράδοση της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η Siemens, εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Οι τέσσερις σταθμοί του έργου που ολοκληρώθηκαν πριν από μια διετία βρίσκονται κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους – εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Ταυτόχρονα με την λειτουργία των νέων σταθμών της επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό, αναμένεται να λειτουργήσει και η επέκταση της γραμμής του Τραμ έως τον τερματικό σταθμό του Ελληνικού. Μέσω της εν λόγω επέκτασης, το Τραμ θα συνδέει τη Λ. Βουλιαγμένης με την παραλιακή, από το ύψος του Αγίου Κοσμά έως το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και αργότερα (από το 2015) έως το λιμάνι του Πειραιά.

Οι υπόλοιπες επεκτάσεις του Μετρό

Μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθεί ο έβδομος και τελευταίος σταθμός του Μετρό για φέτος. Πρόκειται για τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» στον Δήμο Χαϊδαρίου. Παράλληλα, μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά με κατάληξη στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, η Αττικό Μετρό αναζητά τρόπους χρηματοδότησης για την έναρξη των προκαταρκτικών έργων κατασκευής της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό που θα συνδέει το Γαλάτσι με το Μαρούσι, μέσω των πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου της πρωτεύουσας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου