Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«Ξαφνικός θάνατος» σε μεγάλη ΔΕΚΟ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση κλεισίματος ή συγχώνευσης μεγάλου δημόσιου οργανισμού, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων που ζητάει η τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι θα δημοσιοποιηθεί τις ημέρες που οι εκπρόσωποι των δανειστών θα βρίσκονται στην Αθήνα, ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα ότι θα ανακοινωθεί πριν την έλευση των τροϊκανών.

Όλο το τελευταίο διάστημα τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης αναζητούσαν έναν μεγάλο δημόσιο οργανισμό ο οποίος με την κατάργηση ή την συγχώνευση του θα οδηγούσε ένα σημαντικό αριθμό υπαλλήλων στην έξοδο από το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ψηλά στην λίστα βρίσκονται προβληματικές ΔΕΚΟ με υψηλό δανεισμό. Μάλιστα σε μία εξ αυτών έχει διαπιστωθεί ότι έχει πάρει κατά το παρελθόν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, θέμα το οποίο γνωρίζουν και ερευνούν και στις Βρυξέλλες.

Στο μαξίμου – αν και έχουν καταλήξει – κρατούν το όνομα ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς δεν επιθυμούν να διαρρεύσει πριν υπάρξουν ομόφωνες αποφάσεις.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι απογοητευτικά καθώς μόλις και με τα βίας ο αριθμός των απολύσεων φτάνει τους 500 από τους 2000 που έχει ζητήσει η τρόικα να γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ενώ το θέμα των επίορκων καθυστερεί λόγω των διαδικασιών που υπάρχουν.

Παράλληλα εκπνέει και η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός Επικρατείας προς τους υπουργούς να στείλουν λίστες με οργανισμούς που προτείνουν να κλείσουν ή να συγχωνευτούν.

Στο επίκεντρο βρίσκονται ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς των ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Έρευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια, Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.

ΠΗΓΗ: enimerwsi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου