Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

12500 Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι δήμων σε διαθεσιμότητα

Οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι δήμων και περιφερειών, φαίνεται πως θα αποτελέσουν την κύρια «δεξαμενή» για την εξεύρεση των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα βγούν σε διαθεσιμότητα .

Οι εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι δήμων θα είναι το 80% και πλέον των 12500 υπαλλήλων του Δημοσίου που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή περίπου 10.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους έως ένα έτος και εφόσον δεν τοποθετηθούν σε άλλες κενές θέσεις θα απολυθούν.

Ήδη, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πάντως να καταθέσει αίτημα στην τρόικα για νέα παράταση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για το πρόγραμμα κινητικότητας, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Ιουλίου.

Το πρώτο επιχείρημα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προς τους τροϊκανούς είναι ότι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε μόλις τα νέα του καθήκοντα και το δεύτερο ότι ο στόχος για τις πρώτες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο έως τα τέλη Ιουνίου έχει ήδη υπερκαλυφθεί, μετά και το λουκέτο στην ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER