Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τελεσίγραφο από τον ΟΑΣΘ για τα 15 εκατ. ευρώ

Τελεσίγραφο από τον ΟΑΣΘ για τα 15 εκατ. ευρώ
Παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δόθηκε από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να προκύψει λύση στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας του πρώτου, που ζητά σε πρώτη φάση 15 εκατ. ευρώ για να συνεχίσει να κινεί τα λεωφορεία του.
Στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος της εβδομάδας θα μεταβεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χ. Στεφανίδης, έτσι ώστε να έχει συνάντηση με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών. Εάν δεν βρεθεί λύση, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα τραβήξουν «χειρόφρενο», αλλά σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως θα βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του όλου προβλήματος.

Ο ΟΑΣΘ έχει προειδοποιήσει με στάση πληρωμών και διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης. Με έγγραφο από τις 16 Μαΐου 2013 προς τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, το οποίο κοινοποιήθηκε στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ζητά να καταβληθούν τα 15 εκατ. ευρώ, έναντι των συνολικών βεβαιωμένων οφειλών του Δημοσίου, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου