Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Νέα προβλήματα στη Δημοτική Συγκοινωνία στο Νέο Ηράκλειο



Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Ηρακλείου, αφού για ακόμα μια φορά -και ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε ανακοινωθεί η ομαλοποίηση των δρομολογίων της Γραμμής 1- η πόλη έμεινε χωρίς δημοτικά λεωφορεία. 

Συγκεκριμένα, μια μηχανική βλάβη έθεσε εκτός λειτουργίας το μοναδικό όχημα που είχε απομείνει στην Υπηρεσία και κάλυπτε τα δρομολόγια της εν λόγω γραμμής. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια της Γραμμής 2, που εξυπηρετεί το Άνω Ψαλίδι και το Παλαιό Ηράκλειο, έχουν διακοπεί ήδη από τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, λόγω έλλειψης λεωφορείων, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για περιοχές που εξυπηρετούνται σε μεγάλο βαθμό από τα δρομολόγια γραμμών του ΟΑΣΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Δημοτική Συγκοινωνία του Ηρακλείου διακόπτεται για πολλοστή φορά μέσα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού εκτός από το λεωφορείο που υπέστη βλάβη, η Υπηρεσία διαθέτει ακόμα ένα (σε λειτουργία), το οποίο όμως παραμένει στο συνεργείο εδώ και μεγάλο διάστημα λόγω… οφειλών του Δήμου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την απόκτηση δύο νέων οχημάτων, σε συνεργασία με την ΕΘΕΛ.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου