Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μετρό Αθήνας: οι γραμμές του ΗΣΑΠ ετοιμάζονται να γίνουν... αθόρυβες και λείες!

Η Γραμμή 1 του Μετρό της Αθήνας (πρώην ΗΣΑΠ) ετοιμάζεται να γίνει ..αθόρυβη. Αυτό όχι λόγω των νέων σιδηροδρομικών γραμμών που έχουν αποδειχθεί αρκετά «τσιριχτές» αλλά λόγω των απορροφητικών πλακών που θα τοποθετηθούν προκειμένου να μειωθεί ο θόρυβος στο ελάχιστο.

Ο διαγωνισμός που «τρέχει» από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ περιλαμβάνει την τοποθέτηση ηχοαπορροφητικών πλακών στα σημεία εφαρμογής σταθερής επιδομής και λείανση της σιδηροδρομικής γραμμής. Η εφαρμογή των παραπάνω εργασιών αφορά το τμήμα Φάληρο-Κηφισιά, τμήμα που έγιναν και τα πρόσφατα έργα αντικατάστασης των σιδηροδρομικών γραμμών για μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η μέρα του διαγωνισμού είναι στις 15 Μαΐου 2012 ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13.332.684 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Ο χρόνος υλοποίησης του παραπάνω έργου είναι 270 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης (9 μήνες) και περιλαμβάνει:

α) Εργασίες τοποθέτησης ηχοαπορροφητικών πλακών σε όλες τις περιοχές του σιδηροδρομικού διαδρόμου της Γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ ΑΕ/ ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών Φάληρο και Κηφισιά όπου έχει εφαρμοστεί σταθερή επιδομή RHEDA 2000, καθώς και επί των τοιχίων αντιστήριξης στις περιοχές όπου ο σιδηροδρομικός διάδρομος βρίσκεται σε όρυγμα.

β) Εργασίες λείανσης και φρεζαρίσματος των νέων σιδηροτροχιών της Γραμμής 1 μεταξύ των σταθμών Φάληρο και Κηφισιά καθώς και των αλλαγών τροχιάς γραμμής 1 που περιλαμβάνονται μεταξύ των παραπάνω σταθμών.

ΑΦΑΝΤΗ Η ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ 1
Μαζί με το έργο αλλαγής των γραμμών στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) συμπεριλαμβάνεται και το έργο της τηλεματικής. Πρόκειται για τις μικρές οθόνες που ειδοποιούν για το χρόνο έλευσης των επόμενων τρένων διευκολύνοντας την αναμονή των επιβατών στους σταθμούς αλλά και τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους.

Παρόλο που με επίσημη ανακοίνωση από τα τέλη του έτους έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε ποτέ γιατί η εγκατάσταση της τηλεματικής δεν έχει τεθεί σε λειτουργία και πότε θα γίνει αυτό.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου