Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.)


16 Μαρ 2012

                                                                   Ανακοίνωση

Προς όλους τους Συναδέλφους της ΣΤΑ.ΣΥ,
Μετά από πίεση μας κάλεσε η διοίκηση της εταιρείας για την έναρξη διαπραγματευτικού διαλόγου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Όπως οφείλαμε αποστείλαμε την με αρ.πρωτ.: 876 επιστολή - κάλεσμα προς όλα τα σωματεία του χώρου με την πρόθεση να συλλέξουμε τις επιμέρους προτάσεις μας για την σύνθεση της τελικής αντιπρότασης που θα κοινοποιηθεί στη διοίκηση.

Αρχικά μας ζητήθηκε από την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ να μεταφέρουμε την συνάντηση μια ημέρα μετά λόγω κολλήματος και το σωματείο μας αποδέχθηκε το αίτημά αυτό. Τελικώς δεν προσήλθαν στο κάλεσμά μας για κοινή συνάντηση δίχως να μας ενημερώσουν ως όφειλαν και αντ’ αυτού πραγματοποίησαν συνάντηση απουσία του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΛΜΑ.

Καταγγέλλουμε την μη εξουσιοδοτημένη παρουσία της αντιπροέδρου του ΣΕΛΜΑ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπεί το σωματείο μας και τα μέλη του χωρίς καμία έγκριση – απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μας. Σημειωτέων πως η παρούσα ανακοίνωση προσυπογράφηκε ομόφωνα από το διοικητικό μας συμβούλιο συμπεριλαμβανομένης της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε (ΔΑΚΕ).

Παρότι ο νόμος αποκλείει από την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ την συμμετοχή των κλαδικών σωματείων, τα οποία δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής βάση νόμου, εμείς τους καλέσαμε όλους σε κοινή συνάντηση. Άλλωστε σημασία δεν έχει ποιος θα υπογράψει αλλά το πόσο διατεθειμένοι είμαστε να διεκδικήσουμε και να αντισταθούμε. Αν και προς το παρόν αντιμετωπίζουμε μια άνευ λόγου δυσπιστία που στοχεύει στην παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό.

Καθιστούμε υπεύθυνη για την έλλειψη συνεννόησης για κοινό μέτωπο των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ, την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και υπενθυμίζουμε τη φιλοξενία αλλά και την ενωτική διάθεση με την οποία έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα όλα τα κλαδικά σωματεία του χώρου σε αντίθεση με την αφιλόξενη δική τους στάση (βλέπε ξυλοδαρμό Προέδρου ΣΕΛΜΑ).

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά πως παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και ως απόδειξη της ενωτικής μας διάθεση σας ενημερώνουμε πως θα υπάρξει από πλευράς μας προσπάθεια για κοινό μέτωπο εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε πως η τελική απόφαση υπογραφής της ΣΣΕ θα ληφθεί από το ανώτατο δημοκρατικό όργανο που είναι η κοινή Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της Σταθερής Τροχιάς.


ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΑΓΛΑΡΤΖΗΣ

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER