Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Στην κατασκευή νέων λεωφορείων επενδύει το υπουργείο Μεταφορών

Την επιλογή του υπουργείου Μεταφορών να επενδύσει σε νέα λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας για τις αστικές συγκοινωνίες προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας από το βήμα του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει στην αγορά των λεωφορείων από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία τους εξωτερικού, αλλά σκοπός είναι να κατασκευαστούν από την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων.

«Για το αν μπορούμε να πάρουμε νέα λεωφορεία η απάντηση είναι ότι μπορούμε αλλά δεν θα πάρουμε στη λογική του χθες. Δεν θα πάρουμε δάνειο για να αγοράσουμε από κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες νέα λεωφορεία και να πληρώνουμε στη συνέχεια επί δύο και επί τρεις φορές ακριβότερα τα ανταλλακτικά και να μην έχουμε για τα επόμενα χρόνια σοβαρές αστικές συγκοινωνίες» τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι ήδη το υπουργείο προετοιμάζει δύο ΣΔΙΤ (Σύπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα) για την κατασκευή νέων λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας στην ΕΛΒΟ και ένα δεύτερο για ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κατασκευάζονται στην Αθήνα και θα συντηρούνται εδώ. 

Οι προμήθειες και ανάγκες της χώρας πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την παραγωγική δομή της χώρας, τόνισε ο υπουργός. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου