Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Επέκταση Μετρό προς Πειραιά: Μία ανάσα πριν το Δημοτικό Θέατρο ο Μετροπόντικας

Μετροπόντικας για ..."φίλημα" τελικά αποδεικνύεται ο "Ιππόδαμος". Το βαρύ μηχάνημα που έχει αναλάβει τη διάνοιξη της Σήραγγας των 7,5χλμ από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τα πάει εξαιρετικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com πριν μέρες ξεκίνησε από το Σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ (που πέρασε χωρίς να έχει σκαφτεί ο σταθμός) και αυτή την χρονική στιγμή βρίσκεται κοντά στον Πύργο του Πειραιά.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές καθημερινά το ΤΒΜ διανοίγει 15-18 μέτρα έτοιμης σήραγγας ενώ υπήρξαν και μέρες που έπιασε τα 20 μέτρα. Με αυτούς τους ρυθμούς και με δεδομένο ότι η δύσκολη εδαφικά περιοχή έχει παρέλθει εκτιμάται ότι μέχρι τον Δεκέμβριο ο "Ιππόδαμος" θα φτάσει στον τερματικό σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και αφού παραμείνει για λίγες μέρες θα ξεκινήσει για τα τελευταία 300 μέτρα για το Φρέαρ Δεληγιάννη από όπου και θα εξέλθει.

Με αυτό το σενάριο, θα κλείσει και μία περίοδος 4,5 ετών που συνολικά θα έχουν χρειαστεί για να διανοιχθεί η σήραγγα διπλής τροχιάς. Ο χρόνος θα ήταν πολύ μικρότερος αν σε αυτή την πορεία δεν είχαν υπάρξει προβλήματα που περισσότερο σχετίζονται με την κρίση παρά με αυτό καθ`αυτό το έργο.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Αττικό Μετρό είναι μέχρι τα τέλη του 2019 να έχουν τεθεί σε λειτουργία οι 3 πρώτοι σταθμοί: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ που είναι αρκετά προχωρημένοι και κατασκευαστικά γίνονται οι αρχιτεκτονικές εργασίες ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και η επιδομή.

Τώρα, σχετικά με το δεύτερο τμήμα από τη Νίκαια μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, η λειτουργία εξαρτάται από το σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ. Λόγω αρκετών, κυρίως τεχνικών, προβλημάτων εκεί δεν έχει ξεκινήσει η εκσκαφή και στην Αττικό Μετρό εκτιμούν αυτό θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα (τώρα που έφυγε ο Μετροπόντικας και δεν υφίστανται θέματα ασφάλειας).

Στόχος είναι να λειτουργήσει και το δεύτερο τμήμα, όσο πιο σύντομα γίνεται, με τον χρονικό προσδιορισμό να είναι μάλλον για το 2021.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου